Μάλερ στο Ηρώδειο με Βασίλη Χριστόπουλο στο πόντιουμ

Μάλερ στο Ηρώδειο με Βασίλη Χριστόπουλο στο πόντιουμ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχει αναγνωριστεί ως ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους υστερορομαντικούς συνθέτες ο Αυστριακός, εβραϊκής καταγωγής Γκούσταβ Μάλερ. Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον θάνατό του, τα έργα του οποίου χαρακτηρίστηκαν αρχικά «εκκεντρικά» και μόνο τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής του εισέπραξε αναγνώριση. Δύο είναι φέτος τα αφιερώματα που ετοίμασε το Φεστιβάλ Αθηνών στον μεγάλο Βιεννέζο συνθέτη: το πρώτο πραγματοποιήθηκε ήδη, στις 26 Ιουνίου με τη Φιλαρμονική της Σκάλας του Μιλάνου.

Το δεύτερο αφιέρωμα φιλοξενείται στο Ηρώδειο απόψε, Παρασκευή 15 Ιουλίου, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στη σκηνή του Ηρωδείου και τον νέο καλλιτεχνικό της διευθυντή, Βασίλη Χριστόπουλο, στο πόντιουμ. Συμμετέχουν η μετζοσοπράνο Δάφνη Ευαγγελάτου και η σοπράνο Σοφία Κυανίδου. Συμμετέχουν η Κρατική Χορωδία της Λεττονίας και η Χορωδία της ΕΡΤ.

Ο Γκούσταβ Μάλερ ήταν το δεύτερο από τα 14 παιδιά της οικογένειάς του, από τα οποία επέζησαν μόνο τα έξι. Στην Τζιλάβα της Μοραβίας (σημερινή Τσεχία). Οι γονείς του πρόσεξαν το μουσικό του ταλέντο και έτσι ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6 ετών. Σε ηλικία 15 ετών, έγινε δεκτός στο Ωδείο της Βιέννης και το 1880 ξεκίνησε την καριέρα του ως διευθυντής ορχήστρας στο θερινό θέατρο Μπαντ Χαλ. Πέθανε σε ηλικία 50 ετών, στις 18 Μαΐου 1911 στη Βιέννη, αφήνοντας ημιτελή τη Συμφωνία του, αρ. 10.

Στο Ηρώδειο θα παρακολουθήσουμε τη Συμφωνία αρ. 2 σε ντο ελάσσονα, «Της Αναστάσεως». Αποκαλείται έτσι λόγω της ομότιτλης ωδής που εμπεριέχεται στο φινάλε της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή