Πανσέληνος και κλασική μουσική στους αρχαιολογικούς χώρους της Κορινθίας

Πανσέληνος και κλασική μουσική στους αρχαιολογικούς χώρους της Κορινθίας

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχουν γίνει θεσμός οι συναυλίες κάθε καλοκαίρι στην Κορινθία, όπου οι αρχαιολογικοί χώροι, λουσμένοι στο ασημένιο φως του φεγγαριού, μεταμορφώνονται σε αίθουσες συναυλιών με οροφή τον ουρανό! Οσοι είχαν την εμπειρία στο παρελθόν, μιλούν για αξέχαστες βραδιές, που μας υπενθυμίζουν πόσα όμορφα πράγματα έχουμε σε αυτόν τον τόπο… Απόψε οι «Μουσικές Βραδιές Πανσελήνου», όπως καθιερώθηκε να αποκαλούνται, επαναλαμβάνονται απόψε σε τρία διαφορετικά σημεία με συμμετοχή εκλεκτών συνόλων κλασικής μουσικής από την Αυστρία.

Είναι η συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας της Club Hotel Casino Loutraki, που είναι ο μεγάλος χορηγός των συναυλιών και της αυστριακής πρεσβείας στην Αθήνα με τη συνδιοργάνωση της ΛΖ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κορινθίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και των Δήμων Νεμέας και Σικυωνίων.

Στην πράξη βλέπουμε τη συσπείρωση κράτους και ιδιωτών για την ανάπτυξη και προβολή της Κορινθίας, που κερδίζει έτσι σε επισκέπτες και γόητρο. Γιατί, ποιος δεν θα ήθελε σήμερα να ακούσει Μπετόβεν και Μότσαρτ στην Αρχαία Νεμέα, όπου προσκεκλημένο είναι το αυστριακό κουιντέτο Penta Musica; Ή να βρίσκεται στην Αρχαία Κόρινθο, στον Ναό της Οκταβίας και να αφεθεί σε ήχους Μέντελσον και Πιατσόλα με το σύνολο μουσικής δωματίου Trio Frizzante; Την ίδια στιγμή που στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Σικυώνας, το κουαρτέτο Adamas Quartett θα ερμηνεύει Πεντερέσκι και Μπετόβεν… Ολα αυτά με πανσέληνο, με καλή διάθεση και θαυμαστή σύμπραξη αρχαιοτήτων και μουσικής.

Σημαντικό, ότι η είσοδος είναι ελεύθερη και καθώς οι συναυλίες αρχίζουν στις 9 το βράδυ, υπάρχει ο χρόνος για να ξεκινήσει κανείς από την Αθήνα αργά το απόγευμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή