Υποδεχόμαστε τον πρώτο καύσωνα της χρονιάς

Υποδεχόμαστε τον πρώτο καύσωνα της χρονιάς

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλώς ήρθατε κι ας αργήσατε. Ο λόγος για τις φωτογραφίες με τους πρώτους «θερμόπληκτους» των ελληνικών πόλεων να δροσίζονται στα συντριβάνια, το στιγμιότυπο από τη Θεσσαλονίκη που έπιασε τους 36 βαθμούς. Και η ανηφόρα συνεχίζεται σύμφωνα με τι προγνώσεις των μετεωρολόγων.

Καλοκαίρι δεν θέλαμε; Δεν μας είχαν εκνευρίσει οι απογευματινές μπόρες του Ιουνίου; Δεν παραπονιόμασταν για τις ζέστες που όλο και ανέβαλαν το ραντεβού τους; Να, λοιπόν, που είμαστε πιο κοντά από ποτέ στον πρώτο καύσωνα για το φετινό καλοκαίρι με θερμοκρασίες πολύ κοντά στο 40, η ΕΜΥ μας προετοιμάζει στις προγνώσεις του Σαββατοκύριακου. Μέχρι 39 βαθμούς σήμερα αλλά «τοπικά» στα ανατολικά ηπειρωτικά ετοιμαστείτε και για 40. Τα ίδια την Κυριακή και Δευτέρα, από Τρίτη βλέπουμε. Ελαφρώς καλύτερα τα πράγματα στα δυτικά και στα βόρεια. Για σήμερα η Αθήνα θα σταματήσει στους 37 (35 στα ανατολικά λόγω μποφόρ) και η Θεσσαλονίκη στους 36.

Αλλά ας μην είμαστε αχάριστοι. «Βγάλαμε» το μισό καλοκαίρι χωρίς ιδιαίτερες ζέστες και καθόλου καύσωνες και μάλιστα το πιο δύσκολο κομμάτι του θέρους, το πλέον ανυπόφορο στις πόλεις, πριν από τις μαζικές άδειες του δεύτερου μισού του Ιουλίου και του Αυγούστου. Οσο αδειάζουν τα αστικά κέντρα τόσο πιο «εύκολοι» γίνονται οι καύσωνες, τουλάχιστον δεν ψήνεσαι στο μποτιλιάρισμα ή αναζητώντας μια θέση στάθμευσης. Και σε τελική ανάλυση, καλοκαίρι έχουμε και ζούμε στην Ελλάδα. Ο καύσωνας στην πόλη δεν είναι ποτέ ευχάριστος. Αλλά ας παρηγορηθούμε στην ιδέα ότι ακόμα και αυτή η ανελέητη, αποχαυνωτική ζέστη είναι κομμάτι της μεσογειακής μας ψυχής. Δεν έχετε παρά να ακούσετε το «Καλοκαίρι» του Διονύση Σαββόπουλου. Καλό καλοκαίρι, λοιπόν, και με τη βούλα του υδράργυρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή