49 χρόνια πρίν…19.VΙΙ.1962

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ: Ομιλών εις την Επιτροπήν Εξουσιοδοτήσεως της Βουλής επί του άρθρου 8 του σχεδίου ν.δ. περί μέτρων ασφαλείας, ο κ. Γεώργιος Μαύρος προέβη εις την δήλωσιν ότι η Ενωσις Κέντρου τάσσεται υπέρ της διατηρήσεως των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων εις τας περιπτώσεις, τας οποίας ορίζει το Σύνταγμα, ήτοι τας δημοσίας υπηρεσίας, τα σώματα ασφαλείας, τας ενόπλους δυνάμεις και ωρισμένας άλλας υπηρεσίας, όπως το εργοστάσιον αεροπλάνων κ.ά., αι οποίαι έχουν άμεσον σχέσιν με την ασφάλειαν της χώρας. Αντιτίθεται όμως η Ε.Κ. εις την επέκτασιν του θεσμού εις τας επιχειρήσεις κοινής ωφελείας και ζητεί την κατάργησιν του βαρβάρου και ανελευθέρου αυτού θεσμού εις όλας, πλην των ανωτέρω, τας άλλας περιπτώσεις. Επίσης ο κ. Μαύρος εξέφρασε την γνώμην ότι πρέπει να καθορισθή υπεύθυνον όργανον, το οποίον θα χορηγή τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, βάσει στοιχείων, τα οποία δεν θα τηρούνται απόρρητα, αλλά θα δίδωνται εις την δημοσιότητα.

ΠΕΡΟΥ: Ουασιγκτών, 18. – Καθ’ ά ανεκοίνωσε σήμερον το Σταίητ Ντηπάρτμεντ, αι Ηνωμέναι Πολιτείαι διέκοψαν τας διπλωματικάς σχέσεις με το Περού κατόπιν της ανατροπής του προέδρου Πράντο και του σχηματισμού στρατιωτικής χούντας. Η χούντα του Περού εις ανακοίνωσίν της, αναφέρει ότι σέβεται απολύτως τας διεθνείς συμφωνίας της χώρας και είναι αποφασισμένη να διατηρήση και να ενισχύση τους δεσμούς με τας λοιπάς χώρας της αμερικανικής ηπείρου διά την άμυναν της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

«ΒΑΣΙΛΕΥΣ Ο ΡΟΔΟΛΙΝΟΣ»: Με κατάμεστον κόσμου το Ωδείον Ηρώδου του Αττικού και με εξαιρετικήν επιτυχίαν εδόθη χθες το βράδυ εκεί η «πρώτη» της τραγωδίας του Ιωάννου-Ανδρέου Τρωΐλου «Βασιλεύς ο Ροδολίνος» με τον οποίον ήρχισεν η καθιερωθείσα εφέτος «Εβδομάδα Κρητικού Θεάτρου». […] Το εκλεκτόν κοινόν της παραστάσεως εχειροκρότησε με ενθουσιασμόν τους πρωταγωνιστάς και τους άλλους ερμηνευτάς του έργου (Αντιγόνη Βαλάκου, Πέτρος Φυσσούν), ώς και τον σκηνοθέτην κ. Αλέξην Σολομόν, τον σκηνογράφον κ. Κλ. Κλώνην, τον ενδυματολόγον κ. Α. Φωκάν, τον συνθέτην της μουσικής (Γιάννης Μαρκόπουλος). Οι ερμηνευταί του έργου ανεκλήθησαν επανειλημμένως εις την σκηνήν υπό των θεατών.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΝΤΩΝΗΣ: Οι επιφυλλίδες της «Καθημερινής». Λογοτεχνικά θέματα. «Το μοντέρνο μυθιστόρημα». Υπό του κ. Ανδρέα Καραντώνη. (Β΄ μέρος)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή