Η δάφνη της Αθήνας στην τότε «Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ»

Η δάφνη της Αθήνας στην τότε «Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ»

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είχε έρθει στις 29 Μαρτίου 1996 ως «Πρώτη Κυρία» η Χίλαρι Κλίντον, είχε εκφωνήσει έναν πολιτικό λόγο με έντονο τον θαυμασμό για την Ελλάδα και την προσφορά της στον πολιτισμό και στον κόσμο γενικότερα, στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, επί δημαρχίας Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ακολούθησε ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους κι εκεί στον κήπο του Θησείου η Χίλαρι δέχθηκε με χαμόγελο το κλαδί της ανθισμένης δάφνης για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, και σύζυγό της, Μπιλ Κλίντον και την ίδια. Το «γούρι» της ανθισμένης δάφνης έπιασε για την ίδια.

Σε επίσημη επίσκεψη ως υπουργός Εξωτερικών, με πρόεδρο των ΗΠΑ τον κ. Μπαράκ Ομπάμα, επέστρεψε στην Αθήνα. Το στιγμιότυπο είχε την ευγένεια να το στείλει στην «Καθημερινή» και στην Ελένη Μπίστικα, ο επίσημος φωτογράφος του Λευκού Οίκου, με χρονολογία 29 Μαρτίου 1996. (Αρχείο «Σημειωματαρίου» – «Κ», 29/3/1996, Official White House photo)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή