«Βίβα Ρένα» στη Φωκίωνος Νέγρη και το «ταξίδι» συνεχίζεται!

«Βίβα Ρένα» στη Φωκίωνος Νέγρη και το «ταξίδι» συνεχίζεται!

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο περιπτεράς κοντά στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης δεν είχε τα κέφια του. «Χθες είχε κινηματογράφο, όχι σήμερα», σχεδόν μας μάλωσε όταν τον ρωτήσαμε σε ποιο σημείο της Φωκίωνος Νέγρη έχει στηθεί από τον ΣΚΑΙ και την Amita ο υπαίθριος κινηματογράφος που γυρίζει τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων.

Η ώρα πλησίαζε εννέα, το σούρουπο κόντευε να γίνει νύχτα και η κοσμοπλημμύρα του πεζόδρομου (όλοι έξω λόγω ζέστης) δεν σε άφηνε να εντοπίσεις διά της ακοής ή της όρασης την εγκατάσταση του θερινού. Θα προλαβαίναμε; Φυσικά!

Το ρίξαμε κορόνα-γράμματα, τραβήξαμε προς την πλατεία της Κυψέλης και πριν προλάβουμε να κάνουμε δύο βήματα πέσαμε πάνω στον αυτοσχέδιο κινηματογράφο. Μια μηχανή, καμιά εκατοστή καρέκλες και η οθόνη. Δίπλα τα κορίτσια της Amita να προσφέρουν χυμούς και σνακς, στις πρώτες σειρές ανυπόμονοι μπόμπιρες όλων των εθνικοτήτων να στριφογυρίζουν μετρώντας τα λεπτά ένα ένα.

Στις 9 ακριβώς το χαμήλωμα των φώτων, οι πρώτες μουσικές και οι έγχρωμοι τίτλοι της κλασικής ελληνικής ταινία «Βίβα Ρένα» με την αξέχαστη Ρένα Βλαχοπούλου και τον αθάνατο Λάμπρο Κωνσταντάρα προκαλούν ντελίριο στην πλατεία.

Τα παιδιά σφυρίζουν, οι γονείς αφήνουν τα πρώτα χαμόγελα να σκάσουν (πόσες αναμνήσεις για τον καθένα!), οι περαστικοί κοντοστέκονται. Μέσα σε λίγα λεπτά η Φωκίωνος δονείται στον παλμό της μουσικής (η χαρακτηριστική φωνή και παρουσία της Πόλυς Πάνου ανοίγει την ταινία), η σκηνή πλημμυρίζει χρώματα, πόσο πιο δυνατά, σχεδόν εκτυφλωτικά ήταν τα χρώματα στις πρώτες έγχρωμες ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του ’60!

Ηταν καταπληκτική ιδέα αυτές οι προβολές με αγαπημένες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Οπως δηλώνουν οι διοργανωτές «πηγαίνουμε εκεί όπου χρειάζεται να δώσουμε ζωή με την παρουσία μας, καλώντας μικρούς και μεγάλους να μοιραστούν μαζί μας στιγμές καλού ελληνικού κινηματογράφου, κάτω από τα αστέρια του αττικού ουρανού!».

Σήμερα ο «θερινός» του ΣΚΑΪ, της Amita και του δήμου πηγαίνει στα Κάτω Πατήσια (πάνω από τον ηλεκτρικό σταθμό), Κυριακή και Δευτέρα κατηφορίζει Νίκαια (πλατεία Σπάθα) και σειρά μετά (Τρίτη, Τετάρτη) έχει το Κερατσίνι (πλατεία Κύπρου).

Ολες οι προβολές αρχίζουν στις 9.
ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή