Ο παραμυθένιος κόσμος της Σοφίας Καλογεροπούλου

Ο παραμυθένιος κόσμος της Σοφίας Καλογεροπούλου

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Τραβιάτα και η Σαλώμη, ο Βόσπορος και η Πρίγκηπος, η Αΐντα και τα τοπία των ονείρων, σπίτια κόκκινα με πράσινα παράθυρα, λουλούδια μυρωδάτα και κορίτσια με ξέπλεκα μαλλιά… ο κόσμος της Σοφίας Καλογερόπούλου, ένας κόσμος παραδεισένιος, γεμάτος χρώματα και γλυκά αισθήματα νοσταλγίας και προσμονής. Η νέα της έκθεση εγκαινιάζεται αύριο στη Μύκονο, στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts (Ζουγανέλη Φλώρου 13, Χώρα Μυκόνου, έως 2 Αυγούστου) και παρουσιάζει μια νέα σοδειά έργων συνυφασμένων με την ελληνική μυθολογία και την παράδοση, τα ελληνικά τοπία και τον κόσμο του λυρικού θεάτρου. Δοσμένα στο γνωστό, αναγνωρίσιμο «ναΐφ» ύφος της, αυθόρμητα λαϊκό και ανεπιτήδευτο, τα έργα της Σοφίας Καλογεροπούλου αναμοχλεύουν τη μνήμη και προκαλούν συνειρμούς από παιδικά καλοκαίρια, εφηβικούς έρωτες, μυθιστορήματα σε συνέχειες, εξώφυλλα περιοδικών, διηγήσεις από θαλασσινές ιστορίες, μοναχικές κόρες και ατρόμητα παλικάρια.

Είναι συγκινητικό πόσο πιστή μένει στο ύφος που προσδιόρισε εξαρχής η Σοφία Καλογεροπούλου με τη ζωγραφική της και που της δίνει μια ιδιαίτερη θέση στη νεοελληνική ζωγραφική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή