Η Ελλάδα εκ των έσω με τη ματιά του Rich Camerton

Η Ελλάδα εκ των έσω με τη ματιά του Rich Camerton

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μοιράζοντας τον χρόνο του ανάμεσα στο Λονδίνο και την Πελοπόννησο, ο Βρετανός φωτογράφος Rich Cameron θυμίζει εκείνους τους περιηγητές που αναζητούσαν το ανέφικτο σε χώρους ξεχασμένους ή παραγνωρισμένους. Αν βρεθείτε στη Μάνη αυτό το καλοκαίρι, στην πανέμορφη Καρδαμύλη, κάντε μια στάση στον Τεχνοχώρο «Οψεις» (www.opseis.info) όπου μπορείτε να γίνετε κοινωνοί του κόσμου του Rich Cameron. Εχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να βλέπει την Ελλάδα, το τοπίο της, τα υλικά της πέτρας και του ξύλου, τις γωνίες και τις σκιές. Με μια ματιά που σχεδόν καταργεί τον χρόνο, ο Κάμερον μοιάζει να εμπνέεται από μια σιωπηλή, αλλά πάντα ενεργή, παράδοση βρετανικού στοχασμού πάνω στο μεσογειακό τοπίο. Δύσκολο να αναγνωρίσει κανείς τη Μάνη ή το Αιγαίο, δύσκολο να πει κανείς αν μία φωτογραφία έχει προέλευση συγκεριμένο τόπο.

Γιατί, ο Κάμερον παραβλέπει τη στενή εντοπιότητα για να μιλήσει για την πνευματικότητα της ύλης ή των μορφών. Οι κυματισμοί του χρώματος, οι πέτρες στους τοίχους, οι τεθλασμένες γραμμές, οι φωτοσκιάσεις γίνονται όλα στον φακό του ένας εναλλακτικός, αλλά πολύ προσωπικός και γι’ αυτό αδιαπραγμάτευτος τρόπος να ερμηνεύσει κανείς την Ελλάδα. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή όλον τον Αύγουστο. ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή