Ενα θριαμβευτικό encore για το πιο διάσημο νυφικό

Ενα θριαμβευτικό encore για το πιο διάσημο νυφικό

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατομμύρια μάτια σε όλο τον κόσμο θαύμασαν, στις 29 Απριλίου, το νυφικό της Κέιτ Μίντλετον και νυν δούκισσας του Κέμπριτζ. Τώρα το νυφικό επιστρέφει για ένα θριαμβευτικό encore στην ετήσια έκθεση στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ (23 Ιουλίου – 3 Οκτωβρίου). Εκτός από τους γνωστούς θησαυρούς του Στέμματος, ο επισκέπτης, που θα πληρώσει εισιτήριο 17,5 λίρες, μπορεί επίσης να δει τα μεταξωτά κεντημένα γοβάκια της νύφης, την τιάρα του Καρτιέ με τα 1.000 διαμάντια, ένα εκπληκτικό κομμάτι του 1936, την οποία δάνεισε η βασίλισσα Ελισάβετ στην Κέιτ, τα σκουλαρίκια που χάρισαν στην Κέιτ οι γονείς της, το αντίγραφο της ανθοδέσμης από μεταξωτό ύφασμα, καθώς και το αντίγραφο της πολυώροφης τούρτας με τα 900 ζαχαρένια λουλουδάκια. Ολα σε γυάλινες βιτρίνες, πλην του νυφικού.

Το έπος της τέχνης του κεντήματος είναι το αξίας 250.000 λιρών νυφικό του οίκου Αλεξάντερ Μακ Κουίν, αλλά και της «μηχανικής», όπως δηλώνει η σχεδιάστριά του, η Σάρα Μπάρτον. Εδώ χρησιμοποιήθηκαν έξι διαφορετικά είδη δαντέλας, ενώ οι περίφημες ράφτρες της Royal School of Needlework, που θεωρούνται οι καλύτερες του κόσμου, δεν ήξεραν για ποιαν προοριζόταν το ύφασμα που κεντούσαν! Το σχέδιο του κεντήματος σχηματίζεται από τέσσερα δαντελένια άνθινα και φυτικά μοτίβα (ρόδο, νάρκισσος, σταυράγκαθο, τριφύλλι), που συμβολίζουν την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ουαλλία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Κάθε μοτίβο, που η διάμετρός του δεν ξεπερνά το ένα εκατοστό, είναι ραμμένο (απλικαρισμένο) πάνω στο μεταξωτό ύφασμα με μικροσκοπικές βελονιές κάθε δύο έως τρία χιλιοστά.
ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή