49 χρόνια πρίν…2.VΙΙΙ.1962

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΡΟΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ: Μπουένος Αϊρες: Βίαιαι ταραχαί εσημειώθησαν σήμερον ενταύθα και η αστυνομία εχρησιμοποίησε δις ρόπαλα και δακρυγόνα διά να διαλύση απεργούς οι οποίοι προσεπάθησαν να συγκροτήσουν διαδήλωσιν. Η βία υπήρξε το κύριον χαρακτηριστικόν μιας ημέρας ευρείας τρομοκρατίας, κατά την οποίαν ήρχισεν 48ωρος αντικυβερνητική γενική απεργία, η οποία υποκινείται υπό των κομμουνιστών και των οπαδών του στρατηγού Περόν.

Τ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ – Γ. ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η ηχοληψία της ταινίας «Ουρανός» του σκηνοθέτου κ. Τάκη Κανελλοπούλου αρχίζει εντός των ημερών και θα περατωθή συντόμως διά να προβληθή εις το Κινηματογραφικόν Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Το έργον είναι παραγωγή του κ. Δρακάκη με σενάριο Τ. Κανελλοπούλου – Γ.[ιώργου] Κιτσοπούλου, μουσικήν Αργύρη Κουνάδη και το θέμα της αναφέρεται εις την περίοδον του Αλβανικού πολέμου. Λαμβάνουν μέρος πολλοί νέοι ηθοποιοί.

ΣΧΟΛΗ ΚΟΥΛΑΣ ΠΡΑΤΣΙΚΑ: Εκ του «Ελληνικού Οργανισμού Ορχηστικής Εκπαιδεύσεως» ανακοινούται ότι η ιατρός ορθοπεδικός κ. Ντόρα Ηλιοπούλου από της 1ης Οκτωβρίου θα διδάξη το μάθημα της ανατομίας και ο χειρουργός ορθοπεδικός κ. Κ. Ηλιόπουλος το μάθημα «πρώται βοήθειαι». Παραλλήλως και εκτός της κ. Πράτσικα, θα παραδίδουν μαθήματα η συνεργάτις της Σχολής κ. Ζουζού Νικολούδη, και αι διπλωματούχοι Καίτη Τσιλιμίγκρα και Μάρω Μπουρνάζου. Την ιστορίαν της τέχνης της αρχαίας Ελλάδος θα διδάξη ο κ. Γιάννης Μηλιάδης και το μάθημα ενδυματολογίας ο κ. Γιάννης Τσαρούχης.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ: Επί των βοοειδών της περιοχής Χαλανδρίου ενεφανίσθη αφθώδης πυρετός. Κατόπιν τούτου, υπό του υπουργείου Γεωργίας ελήφθησαν μέτρα και διετάχθη γενικός εμβολιασμός των ζώων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Συντριπτικήν ήτταν υπέστη χθες ο Ολυμπιακός εις Μπρασώβ από την ρουμανικήν Ερυθράν Σημαίαν, με το απροσδόκητον σκορ των 6-2 τερμάτων. Ο αγών ήτο ρεβάνς του τελεσθέντος ενταύθα πρώτου αγώνος διά το βαλκανικόν κύπελλον, κατά τον οποίον ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 1-0.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή