Από την Κάρυστο σε όλο το Αιγαίο, μνήμες από τη θάλασσα

Από την Κάρυστο σε όλο το Αιγαίο, μνήμες από τη θάλασσα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μνήμες μιας περασμένης ρομαντικής εποχής όπου το καλοκαίρι ήταν συνυφασμένο με το πολύωρο ταξίδι με το πλοίο στο νησί, τα καλοσωρίσματα και τους δακρύβρεχτους αποχαιρετισμούς στην προκυμαία επαναφέρει στον νου μια «περιπλανώμενη» φωτογραφική έκθεση που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στην Κάρυστο. Στις 2 Αυγούστου ξεκίνησε στο ενετικό κάστρο Μπούρτζι, το κόσμημα του γραφικού λιμανιού της Καρύστου, η έκθεση φωτογραφίας με θέμα τα ατμόπλοια της οικογένειας Τόγια που όργωσαν τις αιγαιοπελαγίτικες θάλασσες από το 1890 μέχρι το 1970.

Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει μια εβδομάδα, μέχρι την Κυριακή 7 Αυγούστου, θα ταξιδέψει στη συνέχεια, στην Τήνο, τη Νάξο και σε άλλα νησιά μέχρι το τέλος του χρόνου.

Είναι η ιδέα του Γιώργου Λυκουρόπουλου, που διατηρεί «φωτογραφείον» στην όμορφη Κάρυστο, όπου υπάρχουν κρυμμένοι θησαυροί. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Κυκλάδες ταξίδι στον χρόνο. Ατμόπλοια Τόγια – από την Κάρυστο σε όλο το Αιγαίο», ενώ παράλληλα θα προβάλλεται ένα σπάνιο κινηματογραφικό ντοκουμέντο που γυρίστηκε το 1930 και το 1948 στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Τήνου, της Μυκόνου και της Καρύστου δίνοντας εικόνα στις παιδικές καλοκαιρινές μνήμες.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά από τις 9 μ.μ. ώς τις 12 τα μεσάνυχτα.ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή