H Αίγινα γιορτάζει τη μουσική με αυγουστιάτικο φεγγάρι

H Αίγινα γιορτάζει τη μουσική με αυγουστιάτικο φεγγάρι

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα από τα πολυαναμενόμενα καλλιτεχνικά γεγονότα του καλοκαιριού είναι το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας που φέτος για έκτη χρονιά υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ντόρας Μπακοπούλου ετοιμάζεται αύριο να ανοίξει την αυλαία του με μια προφεστιβαλική μουσική εκδήλωση.

Με έμφαση στη μουσική δωματίου το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από τους κατοίκους του νησιού, αλλά και τους πολλούς επισκέπτες του και έγινε αναπόσπαστο μέρος του αιγινήτικου καλοκαιριού.

Ο Σύλλογος Φίλων του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, που ιδρύθηκε το 2009, αποδείχθηκε πολύτιμος για την πραγματοποίησή του και φέτος, παρ’ όλες τις δυσκολίες.

Από τις 12 του μήνα έως τις 2 Σεπτεμβρίου οι φιλόμουσοι επισκέπτες και κάτοικοι του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μουσικές βραδιές υψηλής ποιότητας στην παραλία της Αύρας μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας, στο αμφιθέατρο της οικίας Seegy στην Παχεία Ράχη και για πρώτη φορά φέτος στον ναό της Αφαίας και στο Μουσείο Καπράλου. Τίτλος του 6ου Φεστιβάλ είναι: «Μ’ ένα τραγούδι πάντα ανοίγει ο δρόμος για τους ουρανούς» (στίχος του Νίκου Γκάτσου) αφού έχει γίνει προσπάθεια στις περισσότερες συναυλίες να υπάρχει η ανθρώπινη φωνή: το τραγούδι.

Την Παρασκευή (5/8) θα δοθεί η προφεστιβαλική εκδήλωση «Μουσικές Σχέσεις» με τον Στέφανο Κορκολή και την Ντόρα Μπακοπούλου. Οι επίσημες εκδηλώσεις ξεκινούν με συναυλία μουσικής δωματίου (12/8) σε έργα των Τσαϊκόφσκι και Φρανκ με τους Αλίσα Μαργκούλις, Σάσα Μάισκι, Νόρα Ρομανόφ, Χριστόφορο Μιρόσνικοφ, Ναταλία Μαργκούλις, Λίλι Μάισκι και Ντόρα Μπακοπούλου. Στις 13/8 στον Ναό Αφαίας οι «Μπαρόκ Εσπερινοί» με άριες και ντουέτι των Μοντεβέρντι, Χαίντελ, Στρότσι, Βερατσίνι και Βιβάλντι στο φως του φεγγαριού (Μ. Μηλολιδάκη, Ν. Σπανάτης, Α. Μηλιώρη κ.ά). Ακολουθούν η βραδιά αφιερωμένη στα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Γκάτσου (14/8) με την Μαρία Φαραντούρη, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και την Ντόρα Μπακοπούλου, συναυλία μουσικής δωματίου με τους Α. Σακαρέλλο, Κ. Γαϊτάνο και Ι. Σειρά (17/8), βραδιά με αμερικανικές μπαλάντες των Γκέρσουιν και Κολ Πόρτερ (19/8), συναυλία του Κουαρτέτου Εγχόρδων «L’ Anima» (20/8), βραδιά με λίντερ του Σούμαν (26/8) κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή