Αύρα Οδυσσέα Ελύτη στη Λέσβο, που τον τίμησε με συγκίνηση

Αύρα Οδυσσέα Ελύτη στη Λέσβο, που τον τίμησε με συγκίνηση

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μορφή του Οδυσσέα Ελύτη μένει να θυμίζει τις επιτυχημένες και γεμάτες συγκίνηση εκδηλώσεις που έγιναν πριν από λίγες ημέρες στη Λέσβο και που άφησαν πίσω φωτογραφικές μνήμες.

Ηταν η γιορτή πολιτισμού που οργάνωσε η Εταιρεία Πολιτισμού, «Αρχιπέλαγος», για να τιμήσει τον νομπελίστα ποιητή, στον χώρο του Ελαιοτριβείου Βρανά, που συνδέεται άμεσα με την καταγωγή του Ελύτη.

Ενα ορειχάλκινο επιτοίχιο ανάγλυφο με τη μορφή του Οδυσσέα Ελύτη, δημιουργία του γλύπτη Θόδωρου Παπαγιάννη, τοποθετήθηκε στην εξωτερική όψη του βιομηχανικού μνημείου του Παπάδου για να συνδέσει συμβολικά τη μορφή του ποιητή με τον προγονικό χώρο. Ηταν η συμβολική χειρονομία που έμελλε να σφραγίσει το ύφος των εκδηλώσεων.

Τα αποκαλυπτήρια έκανε η ποιήτρια και σύντροφος του ποιητή, Ιουλίτα Ηλιοπούλου. Εγκαινιάστηκε επίσης η μόνιμη έκθεση «Λέσβος του Ελύτη» και αξέχαστη έμεινε στους επισκέπτες η τιμητική συναυλία με τίτλο «Της Σελήνης της Μυτιλήνης» με συνθέσεις Κουρουπού, Θεοδωράκη και Χατζιδάκι. Ερμήνευσαν θαυμάσια ο Σπύρος Σακκάς και η Δάφνη Πανουργιά.
ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή