Σκηνές αυγουστιάτικης ανάπαυλας από τη Γερμανία

Σκηνές αυγουστιάτικης ανάπαυλας από τη Γερμανία

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα ήταν δύσκολο μάλλον για κάποιον να υπολογίσει πόσο τουρισμό έχει αυτή τη στιγμή το Αμβούργο, πόσους αγανακτισμένους, πόσους ρομαντικούς, πόσους φιλόμουσους ή ζωόφιλους… Ευτυχώς που ξεχωρίσαμε δύο φωτογραφίες επικαιρότητας από τις πρώτες, ήσυχες ημέρες του Αυγούστου, οι οποίες αποκαλύπτουν κουλτούρα και ποιότητα ζωής με κοινό σημείο αναφοράς το νερό.

Η πρώτη είναι στη λίμνη Αλστερ με τους επισκέπτες να επιβιβάζονται σε καγιάκ και να περικυκλώνουν ένα γλυπτό με τίτλο «Γιγάντια γοργόνα». Γλυπτό που δεν φιλοτέχνησε κάποιος καλλιτέχνης, αλλά ένα πρακτορείο τέχνης και διαφήμισης. Μια λίμνη που απέχει μόλις ενάμισι χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης και αποτελεί παράδεισο με παλιά αρχοντικά, πράσινο για πικνίκ, περίπατους ή τζόγκινγκ, έφερε στο μυαλό μια εικόνα άλλης εποχής, σαν παιδική φαντασίωση.

Και η δεύτερη και πάλι στη Γερμανία, στο Αμβούργο, εκεί όπου τέσσερις μουσικοί με την κλασική τους ασπρόμαυρη ενδυμασία-πιγκουίνου, ερμήνευσαν έργα κλασικής μουσικής στήνοντας αναλόγια, παρτιτούρες και μικρόφωνα μέσα στον ζωολογικό κήπο. Κοντσέρτα που παρουσιάζονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ρομαντικές Νύχτες» σε διάφορα σημεία του ζωολογικού κήπου Χάγκενμπεκ με τη συμμετοχή 70 μουσικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή