Τα κοστούμια-γλυπτά του Νίκου Φλώρου, φόρος τιμής στην Κάλλας

Τα κοστούμια-γλυπτά του Νίκου Φλώρου, φόρος τιμής στην Κάλλας

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Ρόδο, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, με το μνημειακό του ύφος, είναι το πλαίσιο για μία έκθεση που θυμίζει σκηνογραφία και που φέρνει στο νου μεγάλες στιγμές της Οπερας. Τα «Γλυπτά Κοστούμια Οπερας της Μαρίας Κάλλας» είναι το καλοκαιρινό δέλεαρ για να επισκεφθείτε το μεσαιωνικό καστέλο της Ρόδου και να θαυμάσετε από κοντά τις δημιουργίες του Νίκου Φλώρου.

Γνωστός διεθνώς για το μεγάλο του ταλέντο και την αισθητική όσο και την εφευρετικότητά του, ο Νίκος Φλώρος, που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, φέρνει στην Ελλάδα μία νέα και παλαιότερη σοδειά δημιουργιών του, κοστούμια – γλυπτά εμπνευσμένα όλα από τη La Divina. Κάθε κοστούμι είναι ένα αυτόνομο χειροποίητο έργο τέχνης, καθώς ο Νίκος Φλώρος χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη κουτιά αλουμινίου, τα οποία μετασχηματίζει σε ένα υλικό που μοιάζει με ύφασμα. Είναι μία δική του ιδέα και η υλοποίησή της πήρε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 2003.

Στη Ρόδο, ειδικά για την έκθεση, ο Νίκος Φλώρος φιλοτέχνησε ένα μεγάλο θυρεό, σε διαστάσεις 3,50Χ2,00 το οποίο δεσπόζει στην πρώτη αίθουσα της έκθεσης στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Ειναι μία υπενθύμιση της μεσαιωνικής ιστορίας του νησιού, αλλά και μία επανασύνδεση με την υπέροχη τέχνη των ιστορικών οικοσήμων τόσο διαδεδομένων στη Δύση αλλά και σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

Τιμημένος με βροχή διακρίσεων σε όλον τον κόσμο, ο γεννημένος στην Τρίπολη, το 1970, Ελληνας καλλιτέχνης έχει κάνει σπουδές ζωγραφικής στην Ecole des Beaux Arts στο Παρίσι και κλασικού πιάνου στο Ωδείο Αθηνών. Ο Νίκος Φλώρος τιμάει την Ελλάδα με τις δημιουργίες του, τις οποίες έχει εκθέσει επανειλημμένως τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η συλλογή των Γλυπτών Κοστουμιών έχει παρουσιαστεί στο Whitney Museum of American Art, στο Hofburg στη Βιέννη, στο Μέγαρο Μελά της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος στην Αθήνα και σε άλλους χώρους υψηλού κύρους. Μετά τη Ρόδο, η έκθεση θα ταξιδέψει στο Μόντε Κάρλο, στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη. Στη Ρόδο, θα παραμείνει ανοικτή έως τις 30 Αυγούστου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή