49 χρόνια πρίν…9.VΙΙΙ.1962

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΟΙΜΙΟΝ ΚΟΥΒΑΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ: Ουασιγκτών, 8.- Εκ του υπουργείου Εξωτερικών ανεκοινώθη ότι εξετάζονται με σκεπτικισμόν αι πληροφορίαι περί αποβάσεως ρωσικών στρατευμάτων εις την Κούβαν. Εξ επισήμων κύκλων εγνώσθη ότι είναι πιθανόν η Ρωσία και άλλαι κομμουνιστικαί χώραι να απέστειλαν στρατιωτικούς συμβούλους και τεχνικούς, όχι όμως και στρατεύματα. Ο ραδιοσταθμός του Μαϊάμι είχε μεταδώσει ότι 4.500 Ρώσοι στρατιώται έχουν αποβιβασθή εις Κούβαν.

ΗΠΑ-ΕΣΣΔ Ι: Ουασιγκτών, 8.- Ο τέως πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών εις Μόσχαν κ. Λιούελυν Θόμσον συνομίλησε σήμερον επί τρία τέταρτα της ώρας μετά του προέδρου Κέννεντυ, τον οποίον ενημέρωσεν επί των λεπτομερειών τής πενταώρου συνομιλίας την οποίαν είχε μετά του Σοβιετικού ηγέτου κ. Κρούστσεφ, προ της αναχωρήσεώς του εκ της ρωσικής πρωτευούσης.

ΗΠΑ-ΕΣΣΔ ΙΙ: Ουασιγκτών, 8.- Τηλεγραφούν εκ Χαϊδελβέργης, ότι ο αρχηγός των εν Γερμανία ρωσικών στρατευμάτων στρατηγός Γιακουμπόφσκυ, επραγματοποίησεν σήμερον φιλικήν επίσκεψιν εις το εκεί αμερικανικόν γενικόν στρατηγείον. […] Εγνώσθη, ότι η πρώτη επέτειος του τείχους του Βερολίνου θα εορτασθή την προσεχή Δευτέραν εις το Δυτικόν Βερολίνον με την μεγαλυτέραν διακριτικότητα.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΙΣ: Η Αστυνομική Διεύθυνσις Αθηνών ανακοινοί ότι, εν όψει της σημερινής και ώραν 9ην π.μ. Πανοικοδομικής συγκεντρώσεως εις το θέατρον «Σαμαρτζή», απαγορεύεται οιαδήποτε συγκέντρωσις εκτός θεάτρου ή εις άλλον ανοικτόν χώρον διά λόγους δημοσίας τάξεως και ασφαλείας.

ΚΗΔΕΙΑ ΜΟΝΡΟΕ: Λος Αντζελες, 8.- Πεντήκοντα αστυνομικοί και 50 ιδιωτικοί ντέτεκτιβς και άλλα 23 πρόσωπα απεχαιρέτησαν σήμερον την Μαίρυλιν Μονρόε με ησύχους εκδηλώσεις, ενώ οι περίεργοι και το πλήθος των θαυμαστών είχον συγκεντρωθή έξω του υψηλού τοίχου, ο οποίος εχώριζε το παρεκκλήσιον από τας πλήρεις κινήσεως οδούς του δυτικού Λος Αντζελες. […].

ΑΠΟΣΤΑΛΙΝΟΠΟΙΗΣΙΣ: Πράγα, 8.- Μετεδόθη απόψε ότι το ενταύθα τεράστιον άγαλμα του Στάλιν, βάρους 18.000 τόνων, θα αντικατασταθή διά νέου κτιρίου τονίζοντος την φιλίαν μεταξύ Σοβιετικής Ενώσεως και Τσεχοσλοβακίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή