49 χρόνια πρίν…10.VΙΙΙ.1962

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΕΟΚ: Βρυξέλλαι. 9.- Η συμφωνία Συνδέσεως της Ελλάδος μετά της Κοινής Αγοράς θα συναφθή οριστικώς την 24ην τρέχοντος διά της ανταλλαγής των κυρωτικών εγγράφων, εις Βρυξέλλας. Εις επίσημον ανακοίνωσιν του εξ υπουργών συμβουλίου της ΕΟΚ αναφέρεται ότι η συμφωνία θα τεθή εν ισχύι από της 1ης του προσεχούς Νοεμβρίου. Η Ελλάς είναι η πρώτη χώρα που συνδέεται με την Κοινήν Αγοράν. Η συμφωνία που συνήφθη μεταξύ των εξ και της Κυβερνήσεως των Αθηνών (Κωνσταντίνου Καραμανλή) είχε μονογραφηθή τον Ιούλιον, ήτοι δύο έτη σχεδόν μετά την σχετικήν αίτησιν που υπεβλήθη εκ μέρους της Ελλάδος. Η συμφωνία προβλέπει την προοδευτικήν εγκαθίδρυσιν τελωνειακής ενώσεως ματαξύ Κοινής Αγοράς και Ελλάδος καθώς και την λήψιν της σειράς των ειδικών μέτρων προς ενίσχυσιν της οικονομίας της χώρας αυτής.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Φούλντα, Δυτική Γερμανία, 9.- Ως ανεκοινώθη υπό της μεθοριακής αστυνομίας της Δυτικής Γερμανίας, 20ετής στρατιώτης της Ανατολικής Γερμανίας ωδήγησε βαρύ στρατιωτικόν ρυμουλκόν όχημα με μεγάλην ταχύτητα εναντίον φωλεάς πολυβόλου και διέφυγεν εις την δυτικήν ζώνην. Ο φυγάς ευρίσκετο πλησίον της ωχυρωμένης μεθορίου και όταν οι στρατιώται του πολυβολείου διεσκορπίσθησαν, ηδυνήθη να διαβή την ζώνην του θανάτου και να ζητήση πολιτικόν άσυλον από τας δυτικογερμανικάς αρχάς. Εξάλλου, εις το Ανατολικόν Βερολίνον δύο νεαροί Γερμανοί κατεδικάσθησαν εις καταναγκαστικά έργα διότι είχον αποπειραθή να διαφύγουν εις την Δύσιν.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ: Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει μεθαύριον Κυριακήν εις το Ωδείον Ηρώδου του Αττικού το μουσικόν δράμα του Μανώλη Καλομοίρη «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος», από την ομώνυμον τραγωδίαν του Νίκου Καζαντζάκη. Το έργον αναβιβάζεται με εξαιρετικήν επιμέλειαν και υπό την μουσικήν διεύθυνσιν του κ. Ανδρέα Παρίδη και σκηνοθεσίαν του κ. Φρ. Θεολογίδη. Συμμετέχει επηυξημένη με πολλά πρόσωπα η χορωδία της ΕΛΣ, υπό την διεύθυνσιν του κ. Μιχάλη Βούρτση.

ΕΠΙΦΥΛΛΙΣ: Μία ωραία συνείδηση. Γ. Θεοτοκά, «Πνευματική πορεία». Υπό του κ. Ανδρέα Καραντώνη. Β΄ (τελευταίον).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή