Αυγουστιάτικο Φεγγάρι στη σκιά της (κλειστής) Ακρόπολης, σε Μουσείο και πεζόδρομο!

Αυγουστιάτικο Φεγγάρι στη σκιά της (κλειστής) Ακρόπολης, σε Μουσείο και πεζόδρομο!

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τι θα μοιάζει η Αθήνα το Σάββατο που μας έρχεται; Δύο ημέρες πριν από τον Δεκαπενταύγουστο όλες οι προβλέψεις καταλήγουν αναπόφευκτα στην κοινοτοπία. Οσοι δεν θα αφήσουμε την Αθήνα ούτε το παραδοσιακά πιο «άδειο» Σαββατοκύριακο του χρόνου ας παρηγορηθούμε. Γιατί αυτό το Σάββατο 13 Αυγούστου συμπίπτει με την περίφημη Αυγουστιάτικη Πανσέληνο και έχουμε την «πολυτέλεια» να απολαύσουμε μοναδικά τοπία της Αττικής χωρίς την κοσμοπλημμύρα άλλων ημερών. Φέτος υπάρχει η μικρή «ιδιομορφία» της «απώλειας» της Ακρόπολης, καθώς ο Ιερός Βράχος θα παραμείνει κλειστός εξαιτίας των έργων αναστήλωσης. Στον ίδιο λόγο οφείλεται και η απουσία του αρχαιολογικού χώρου του Σουνίου από τον μακρύ κατάλογο του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Ομως μην απογοητεύεστε γιατί μπορεί να μη φτάσουμε μέχρι το σημαντικότερο αθηναϊκό μνημείο, αλλά θα το χορτάσουμε απ’ όλες τις πλευρές. Το Μουσείο της Ακρόπολης ανακοίνωσε πως θα γιορτάσει την πιο σημαντική Πανσέληνο του χρόνου παρατείνοντας τη λειτουργία του μέχρι τα μεσάνυχτα και δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν την αίθουσα του Παρθενώνα για να απολαύσουν τη μαγευτική θέα του Ιερού Βράχου λουσμένου στο σεληνόφως.

Παράλληλα, οι αρχαιολόγοι – φροντιστές του Μουσείου θα παρουσιάζουν στους επισκέπτες τις δοξασίες των αρχαίων για τη Σελήνη και τη μαγική της επιρροή στη ζωή των ανθρώπων. Σημειώστε ότι η είσοδος στο Μουσείο από τις 9 το βράδυ ώς τα μεσάνυχτα θα είναι ελεύθερη.

Αλλά «δράση», μουσική αυτή τη φορά, προβλέπεται και εκτός Μουσείου, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Εδώ, στο ύψος του Ηρωδείου θα βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 10 το βράδυ μουσική εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού με συνθέσεις του Μίμη Πλέσσα. Οσο για την υπόλοιπη Αττική, ανοιχτοί θα παραμείνουν ο αύλειος χώρος του Νομισματικού Μουσείου στην οδό Πανεπιστημίου, με συντροφιά το συγκρότημα «Κέλσος», το Αμφιαράειο Ωρωπού, το Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα, το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων και το Ολυμπιείο, δύο βήματα από το Μουσείο της Ακρόπολης. Ακόμα είστε κακόκεφοι που… «ξεμείνατε» στην Αθήνα;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή