Με περήφανο ιστίο και πανιά από το Μεξικό στο λιμάνι του Πειραιά

Με περήφανο ιστίο και πανιά από το Μεξικό στο λιμάνι του Πειραιά

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Chauhtemoc ήταν το όνομα του αρχηγού των Ατζέκων το 1520 και σημαίνει «αυτός που κατέβηκε στη γη σαν αετός». Αυτό είναι και το όνομα του ιστιοφόρου που αναμένουμε να καταπλεύσει τον Πειραιά στις 17 Αυγούστου, όπου και θα παραμείνει, ανοιχτό σε επισκέψεις του κοινού, ώς τις 25 του μηνός. Είναι πλοίο εκπαιδευτικό και εκτελεί την κρουαζιέρα «Mediterraneo 2011» με σταθμούς σε πολλά λιμάνια από τον Ατλαντικό ώς τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

Αναχώρησε στις 8 Απριλίου από το Ακαπούλκο για κρουαζιέρα 230 ημερών, υπολογίζεται να διασχίσει 20.990 ναυτικά μίλια και να επιστρέψει στην πατρίδα του, στο Μεξικό, στις 24 Νοεμβρίου.

Με χαρά λοιπόν το περιμένουμε να καταπλεύσει στα νερά μας. Αλλωστε, η ιστορία κάθε λιμανιού είναι η ιστορία καλωσορίσματος και αποχαιρετισμών και ο Πειραιάς έχει ήδη μια μεγάλη και πυκνή ιστορία, αποτυπωμένη σε χιλιάδες φωτογραφίες, από τα διάφορα πλοία, μικρά και μεγάλα, που κατέπλευσαν στα ελληνικά ύδατα. Ετσι και το Chauhtemoc, με το παράξενο, γοητευτικό όνομα, τα ιστία και τα πανιά του, λυγερό και περήφανο, είναι έτοιμο να αράξει για λίγες μέρες στην Ελλάδα και να εμπλουτίσει με τον δικό του τρόπο την ιστορία του Πειραιά. Καπετάνιος είναι ο Vila Vivaldo, όπως μας πληροφορεί η πρεσβεία του Μεξικού, ο οποίος έχει πρόγραμμα συναντήσεων με ελληνικές αρχές. Οσοι επιθυμούν να επισκεφθούν το πλοίο, ας σημειώσουν ότι θα βρίσκεται στην προβλήτα 11 (Ακτή Μιαούλη 50) και ότι θα είναι επισκέψιμο από τις 10 π.μ. ώς τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 μ.μ. ώς τις 8 μ.μ. (εκτός από τις 18 Αυγούστου που θα είναι επισκέψιμο μόνο τις πρωινές ώρες).
ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή