Γεύση από αλμύρα και παντοτινό καλοκαίρι στο αρχοντικό «Ποσειδώνιο» των Σπετσών

Γεύση από αλμύρα και παντοτινό καλοκαίρι στο αρχοντικό «Ποσειδώνιο» των Σπετσών

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να ‘ναι το καλοκαίρι που θέλουμε να αφήσουμε πίσω τις φουρτούνες του χειμώνα, να ‘ναι η αρχοντιά του ιστορικού ξενοδοχείου «Ποσειδώνιον» (Poseidonion Grand Hotel), να ‘ναι η σαγήνη των έργων τέχνης Ελλήνων ζωγράφων που διάλεξε για μας η Γκαλερί Σκουφά; Η αλήθεια είναι, είχαμε και τη διάθεση να αφεθούμε σε αυτό που σε υποχρεώνει η καλή ζωγραφική. Είναι ένα και ένα τα έργα ζωγραφικής που παρουσιάζει η Γκαλερί Σκουφά του Κολωνακίου (Σκουφά 4), η Ελένη Καλλιγά και ο Γιάννης Καλλιγάς, στην καλοκαιρινή έκθεση που διοργανώνουν στις Σπέτσες, στις φιλόξενες αίθουσες του Poseidonion Grand Hotel. Πιο ιδανικός χώρος δεν θα μπορούσε να υπάρξει γι’ αυτήν την ποιητικά ονομαζόμενη «Γεύση από Αλμύρα ΙΙ» (την έκθεση επιμελήθηκε ο Γιάννης Καλλιγάς).

Πού να πρωτοσταθεί κανείς όταν κάθε ζωγράφος που συμμετέχει με έργο του είναι από μόνος του μια αξία στον χώρο και ένας καλλιτέχνης με δικό του κοινό και διαδρομή. Αλλά η ισχύς εν τη ενώσει, και η «Γεύση από αλμύρα» ανοίγει την όρεξη για περισσότερη καλή τέχνη. Ξεχειλίζουν καλοκαίρι τα έργα, πλημμυρισμένα από δύναμη και ένταση, τα χρώματα αρπάζουν τις αισθήσεις… Σημειώνουμε τα ονόματα των ζωγράφων που συμμετέχουν γιατί όλοι αξίζουν ειδικής μνείας: Νίκος Αγγελίδης, Στάθης Βατανίδης, Χρύσα Βέργη, Εριέττα Βορδώνη, Δημήτρης Γέρος, Τάνια Δημητρακοπούλου, Ειρήνη Κανά, Πωλίνα Κασιμάτη, Σπύρος Κωτσαλάς, Τάσσος Μαντζαβίνος, Κώστας Παπανικολάου, Βαγγέλης Ρήνας, Δημήτρης Σαρασίτης, Βίκυ Σταματοπούλου, Μαίρη Σχοινά, Μαρία Φιλιππακοπούλου, Μαρία Φραγκουδάκη, Γιώργος Χαδούλης, Απόστολος Χαντζαράς, Αχιλλέας Χρηστίδης. Η έκθεση εγκαινιάστηκε χθες βράδυ και διαρκεί έως 31 Αυγούστου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή