Να τιμωρηθούν

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα έφτασε στην σημερινή κρίση επειδή για πολλά χρόνια κυβερνήθηκε από ένα σύστημα εξουσίας το οποίο λειτουργούσε χωρίς κανόνες και βασιζόταν σε μιαν ιδιότυπη ομερτά. Πολιτικοί, κρατικοί λειτουργοί, τράπεζες, κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, μέσα ενημέρωσης κ.ά. συμμετείχαν σε ένα πάρτι το οποίο οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο. Θα ήταν ανήθικο και απαράδεκτο να μην «πληρώσει» αυτό το σύστημα για τις αμαρτίες του. Δεν είναι δυνατόν να επωμισθούν το φορτίο της κρίσης οι επιχειρήσεις και οι άνθρωποι που έκαναν τη δουλειά τους νόμιμα, ακολουθώντας κανόνες και βασικές αρχές. Η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση αν δεν τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι έκαναν την παραβατικότητα και την παρανομία κανόνα.

Το παρήγορο είναι πως υπάρχουν δείγματα ότι εποπτικές αρχές, όπως η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και δικαστικές αρχές τολμούν να πάρουν αποφάσεις που οδηγούν στην εξυγίανση του συστήματος. Θλιβερή εξαίρεση, βεβαίως, οι εποπτικές αρχές του ποδοσφαίρου, όπως αποδείχθηκε. Αλλος δρόμος, άλλωστε, δεν υπάρχει γιατί η συνέχιση των συνηθειών της διαπλοκής και της συγκάλυψης θα οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή προς όφελος σκοτεινών και άνομων συμφερόντων και μόνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή