49 χρόνια πρίν…17.VΙΙΙ.1962

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΩΝ: Η σοβιετική πρωτεύουσα αναμένει μετά ζωηράς αδημονίας και ανυπομονησίας να υποδεχθή τους δύο Ρώσους κοσμοναύτας, Νικολάγεφ και Πόποβιτς, εις τους οποίους το Κομμουνιστικόν Κόμμα και η Κυβέρνησις της Ρωσίας επιφυλάσσουν υποδοχήν ηρώων της Σοβιετικής Πατρίδος. Οι δύο κοσμοναύται μετεκινήθησαν σήμερον, συμφώνως προς ανακοίνωσιν του πρακτορείου «ΤΑΣΣ», εκ της πόλεως Καραγκάντα του Καζακστάν, όπου προσεγειώθησαν χθες την πρωΐαν τα διαστημόπλοιά των «Βοστόκ 3» και «Βοστόκ 4», προς άγνωστον κατεύθυνσιν. Ο Νικολάγεφ συνεπλήρωσεν 66 περιφοράς περί την Γην και ο Πόποβιτς 49, καλύψαντες αντιστοίχως 2.600.000 και 2.000.000 χιλιόμετρα.

ΜΟΥΖΕΝΙΔΗΣ – ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: Με κατάμεστον κόσμου το Ωδείον Ηρώδου του Αττικού, εδόθη χθες το βράδυ υπό του Εθνικού Θεάτρου η παράστασις της τραγωδίας του Σοφοκλέους «Αίας», η οποία παίζεται κατά σκηνοθεσίαν Τάκη Μουζενίδη και με πρωταγωνιστήν τον Θάνον Κωτσόπουλον. […] Οι θεαταί εχειροκρότησαν ενθουσιωδώς τον κ. Κωτσόπουλον και τους άλλους ερμηνευτάς.

ΕΝΤΙΤ ΠΙΑΦ – ΤΕΟ ΣΑΓΑΠΩ: Παρίσιοι, Αύγουστος.- Η διάσημος 46έτις Γαλλίς τραγουδίστρια και ηθοποιός Εντίτ Πιαφ ησθάνθη την ανάγκην να δικαιολογήση, με μερικάς συνεντεύξεις προς τον Τύπον, τον έρωτά της διά τον μέλλοντα -κατά 20 έτη νεώτερόν της- σύζυγόν της ελληνικής καταγωγής κουρέα Τεό Σαγαπώ, τον οποίον εφιλοδόξησε να κάμη τραγουδιστήν, όπως η ίδια. […].

ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΠΕΤΕΙΝΟΥ: Εις το Τζάννειον νοσοκομείον Πειραιώς διεκομίσθη η οπωροπώλις Β[..] Τ[…], ετών 40, την οποίαν, ως προέκυψε εκ των ανακρίσεων, ετραυμάτισε διά μαγειρικού σκεύους εις τον αριστερόν οφθαλμόν ο σύζυγός της Α[…], ετών 50, διότι δεν επότιζε επαρκώς τον αγορασθέντα παρ’ αυτού πετεινόν.

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ: Πάτραι, 16.- Εις το χωρίον Οβρυά ο εξ Αθηνών κρεοπώλης Γ[…] Α. Σ[…], ενώ διεπραγματεύετο την αγοράν ταύρου, εδέχθη την επίθεσιν τούτου με αποτέλεσμα να τραυματισθή βαρέως και να διακομισθή εις το νοσοκομείον Πατρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή