Ο Αζαλούρ ίσως έχει τις λύσεις

Ο Αζαλούρ ίσως έχει τις λύσεις

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πολυ-ταξική δεξαμενή των φοροφυγάδων, μαζί με γιατρούς, δικηγόρους, επιχειρηματίες και πάσης φύσεως επιτήδειους, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, κολυμπούν κάνοντας χρυσοφόρες απλωτές και μέντιουμ. Βρέθηκαν λοιπόν τραπεζικοί λογαριασμοί μέντιουμ φορτωμένοι με εκατομμύρια ευρώ, ενός μάλιστα ο λογαριασμός άγγιζε τα 4 εκατ., με τον κάτοχό του να δηλώνει, όπως ήταν αναμενόμενο, εισοδήματα πενίας. Από μόνο του το γεγονός αποτελεί χαριτωμένη απόδειξη ότι αρκούσε το απύθμενο θράσος για να κλέβεις επί χρόνια ένα κράτος που αδυνατούσε να αντιδράσει, να πονηρευθεί από τα οφθαλμοφανή και να τιμωρεί παραδειγματικά, αλλά δίκαια.

Ενα άλλο αβίαστο κοινωνικό συμπέρασμα είναι η απίστευτη ζήτηση που έχουν οι σύγχρονοι επαγγελματίες της μαντικής τέχνης (απάτης κατά περίπτωση εάν προτιμάτε) που ψαρεύουν και στα ρηχά και στα βαθιά την πελατεία τους. Το εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι ότι την πόρτα καφετζούδων, χαρτοριχτρών, αστρολόγων («αναγνωρισμένων» και μη), χειρομάντεων, ονειροκριτών και άλλων απίστευτων ειδικοτήτων περνούν πολλοί που θα χαρακτηρίζαμε άτομα «υπεράνω υποψίας». Το τελευταίο διάστημα, μερίδιο αυτής της πίτας διεκδικούν και αλλοδαποί, διαφημίζοντας τα προσόντα τους εν μέση οδώ. Εκεί που περπατάς, ένας μαυρούκος σού δίνει χέρι με χέρι ένα χαρτάκι. Στο σαν τσιγαρόχαρτο σημείωμα αναγράφονται οι δεξιότητες του π.χ. Αζαλούρ, πνευματιστή-ανιμιστή από τα βάθη της Αφρικής. Ο Αζαλούρ παραθέτει τις λύσεις που προσφέρει. Πέραν των κλασικών αισθηματικών και οικονομικών ζητημάτων, από τα οποία όλοι υποφέρουν, βοηθά και στη θεραπεία σωματικών και ψυχικών νόσων…

Θα εκπλαγείτε εάν καταφέρετε να αλιεύσετε πληροφορίες για τις επισκέψεις σε «κάλχες» και οιωνοσκόπους της γειτονιάς. Μια παραδοσιακή μέθοδος -κατά κανόνα πιάνει- είναι να ορκιστείς ότι δεν θα πεις τίποτα σε κανέναν, κι έτσι μαθαίνεις πολλά για την ταξική, μορφωτική και οικονομική σύνθεση του πελατολογίου, ατόμων που πληρώνουν για να μάθουν τα μελλούμενα και τα της δικής τους μοίρας. Σε αυτόν τον μπαχτσέ δεν φαντάζεστε πόσοι ετερόκλητοι χωράνε.

Εκτιμώ ότι η διεισδυτικότητα που επιδεικνύει το ΣΔΟΕ το τελευταίο διάστημα, θα επεκταθεί και στις αγγελίες συνοικεσίων, απασφαλίζοντας θύρες προσωπικών δεδομένων προς διαλεύκανση «πόθεν έσχες». Εκεί, οι υποψήφιοι γαμπροί και νύφες πέρα από τα διαπιστευτήρια πνευματικού και φυσικού κάλλους, που δεν αποτελούν φορολογητέα ύλη, καταθέτουν στοιχεία του περιουσιολογίου τους. Τα κότερα, οι βίλες, τα εξοχικά, τα πολυτελή Ι.Χ., οι καταθέσεις, αποτελούν συνηθέστατα προσόντα που καδράρονται μαζί με μεταπτυχιακούς τίτλους, εγείροντας -ανθρώπινο…- ζήλια και υποψίες στους μη ενδιαφερόμενους να συνάψουν «βίον ανθόσπαρτον».

Θα ήταν εθνικώς πρωτοποριακό εάν συντασσόταν λίστα τιμής με όσους δεν φοροδιέφευγαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή