Στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Αλοννήσου η έκθεση «Ατλαντίς» του Ολλανδού AURO ώς τα τέλη Αυγούστου

Στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Αλοννήσου η έκθεση «Ατλαντίς» του Ολλανδού AURO ώς τα τέλη Αυγούστου

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Αλοννήσου, όπου φιλοξενείται ώς το τέλος Αυγούστου η Εκθεση, με οπτικοακουστική μορφή, του Ολλανδού καλλιτέχνη AURO, θερμές οι εντυπώσεις του δημάρχου Αλοννήσου κ. Πέτρου Βαφίνη.

«Τα έργα διαθέτουν φαντασία και δυναμική. Είναι ένα ιδιαίτερο γεγονός που δεν συνηθίζεται για τα ελληνικά δεδομένα», δηλώνει ο δήμαρχος, επισημαίνοντας πως «η έμφαση στη Μυθολογία και η αγάπη του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη για την Ελλάδα, όπως διαφαίνεται και από την ονομασία της συλλογής του «Ατλαντίς», αποτελεί το σημαντικότερο όχημα για την προβολή μας». Ο AURO, καλλιτέχνης μοντέρνας τεχνοτροπίας, ανήκει στη Σχολή των Audio Visual Artists, οι οποίοι μέσω της τεχνολογίας δημιουργούν οπτικοακουστικά έργα τέχνης.

Εχουν φιλοξενηθεί έργα του, κατά καιρούς, στο Μουσείο Γκουγκενχάιμ στη Νέα Υόρκη, στο Λούβρο στο Παρίσι, στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Μεξικού, στο Μουσείο της Βόννης και στο Εθνικό Μουσείο της Ρώμης.

Σειρά του φυσικού λιμανιού της Αλοννήσου να δώσει το κατάλληλο πλαίσιο για τα εγκαίνια της έκθεσης μέσα από παράσταση με ήχο και φως που έδωσε ο Ολλανδός καλλιτέχνης. Οι έγχρωμες εικόνες από τη Μυθολογία προβάλλονταν σε ένα λευκό καράβι και οι τουρίστες που ανακάλυψαν τις φυσικές ομορφιές της Αλοννήσου μετά τον πρίγκιπα Καρίμ Αγά Χαν (που συνέβαλε στη δημιουργία του Θαλάσσιου Πάρκου της Αλοννήσου) κοιτούσαν μαγεμένοι. Οι φωτο που έστειλε στη στήλη το MTC group, είναι απλώς ενδεικτικές. Ο ήχος και το φως δεν φωτογραφίζονται. Η φαντασία, όμως, αναπληρώνει όλα όσα δεν μπορεί η τεχνολογία…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή