Στη συναίνεση λέμε Ναι! Και στην Povera Αθήνα μας λέμε Ναι…

Στη συναίνεση λέμε Ναι! Και στην Povera Αθήνα μας λέμε Ναι…

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοχρονίς περιμένουμε τις διακοπές, σαν παραμυθένιο νησί στη μέση ενός ωκεανού χωρίς έγνοιες, αλλά έρχεται το τέλος και, ξέμπαρκοι πλέον, επιστρέφουμε ο καθένας στον πάγκο του. Τα παιδιά αρχίζουν και ετοιμάζονται, πριν χτυπήσει το κουδούνι στις 12 Σεπτεμβρίου, άρχισαν οι διαφημίσεις, για τις τσάντες, τα βιβλία, τα στυλό, τις φόρμες γυμναστικής. Τον καλό βαθμό τον πήρε η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου με την υπερψήφιση του Νόμου-Πλαισίου, η Βουλή στον αστερισμό της συναίνεσης! Η ώρα της σήμανε όταν σήκωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου το πορτοκαλί τηλέφωνο, μίλησε με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, «πάρε και την Αννα» του είπε, που είχε μιλήσει πριν με τον Αρη Σπηλιωτόπουλο, και όλα ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ μέλι-γάλα, πλην ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Δημοκρατικής Αριστεράς! Θα αναπνεύσουν και οι χώροι μπροστά από το Πανεπιστήμιο με την κατάργηση του ασύλου. Μένει να διαμαρτυρηθεί η τάξη των υπαίθριων μικροπωλητών που χάνουν, μετά την εκκένωση της πλατείας Συντάγματος και της Αμαλίας, τα καλύτερά τους στέκια!

Γεγονός η επιστροφή στην πόλη μας και πρέπει να την κοιτάξουμε με άλλο μάτι, να την αγαπήσουμε ξανά. Ολα όσα μάς αρέσουν στις διακοπές μας -θάλασσα, λόφοι, βουνό, πράσινο- τα έχει το Λεκανοπέδιο της Αττικής plus τσιμέντο! Το άλλο αρνητικό σημείο είναι τα πολλά αυτοκίνητα, η προβληματική συγκοινωνία με τα μοτιλιαρίσματα. Η απεργία διαρκείας των ταξί μάς έδειξε ότι μπορούμε άνετα να αφήσουμε σπίτι τα Ι.Χ. και να πάρουμε τα μέσα συγκοινωνίας, το μετρό, τον Ηλεκτρικό για να κερδίσουμε βενζίνη, χρήμα, χρόνο! Οσο για το αν «έχει η Αθήνα ομορφιές», αυτό έχει τραγουδηθεί από καιρό. Οταν ανοίξουν τα θέατρα, μικρά και μεγάλα -και στο «τρένο» της Τατιάνας Λύγαρη στο Ρουφ, κάτι θεατρικό… μαγειρεύει ο Ηλίας Μαμαλάκης- η πόλη αποκτά τα πολιτιστικά «συν» της. Με το Μέγαρο και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, δεν υστερούμε σε τίποτα ως προς τις ποιοτικές εκδηλώσεις από τις άλλες χώρες που μας «δανείζουν» και ζητούν και εγγυήσεις! Για την τελευταία Κυριακή του Αυγούστου, ας δούμε την πόλη μας με αγάπη…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή