49 χρόνια πρίν…30.VΙΙΙ.1962

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΟΥΒΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΙΣ: Ουασιγκτών, 29.- Ο πρόεδρος Κέννεντυ εις την σημερινήν συνέντευξίν του προς τους αντιπροσώπους του Τύπου εδήλωσεν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι απεβιβάσθησαν κομμουνιστικά στρατεύματα εις την Κούβαν και ότι οι Αμερικανοί παρακολουθούν μετά μεγάλης προσοχής τας κινήσεις αυτάς. Εν συνεχεία ο πρόεδρος Κέννεντυ απεκάλυψεν ότι αι Ηνωμέναι Πολιτείαι εζήτησαν από τας κυβερνήσεις των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ όπως προσπαθήσουν να αποτρέψουν την μεταφοράν φορτίων εκ Σοβιετικής Ενώσεως προς την Κούβαν με εμπορικά σκάφη φέροντα την σημαίαν των.

ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ: Εγκυροι χθεσιναί πληροφορίαι αναφέρουν ότι κατά το διαρρεύσαν δίμηνον δεν υπήρξαν από γιουγκοσλαβικής πλευράς νεώτερα στοιχεία, τα οποία να δικαιολογούν την εντός του Σεπτεμβρίου σύγκλησιν της μικτής ελληνογιουγκοσλαβικής παραμεθορίου επιτροπής.

Κατά το διάστημα αυτό τα Σκόπια συνέχισαν την εκστρατείαν προπαγάνδας επί του καλουμένου «μακεδονικού» θέματος με την αυτήν ως και πρότερον έντασιν, ενώ από πλευράς Βελιγραδίου δεν υπήρξαν ενδείξεις περί μεταβολής της γιουγκοσλαβικής πολιτικής επί του θέματος.

ΑΛΓΕΡΙΑ: Παρίσιοι, 29.- Εις το Αλγέριον σήμερον διεξήχθη μάχη μεταξύ δυνάμεων της Βιλάγια 4 (διοικήσεως Αλγερίου) και οπαδών του Αλγερινού ηγέτου κ. Μπεν Μπέλλα, διαρκέσασα επί μίαν ώραν περίπου. Κατά την σύγκρουσιν αυτήν, που εσημειώθη εις την συνοικίαν Κάσμπα, φαίνεται ότι υπάρχουν μερικά θύματα. […] Εις την δυτικήν Αλγερίαν εσημειώθησαν κινήσεις τεθωρακισμένων δυνάμεων πιστών εις τον κ. Μπεν Μπέλλα προς την κατεύθυνσιν του Αλγερίου.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΜΙΑΣ: Ο πρόεδρος της Κυβερνήσεως κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής ενεκαινίασε την 6.30 μ.μ. χθες την νέαν εθνικήν οδόν Αθηνών – Λαμίας παρά την διασταύρωσιν αυτής με την οδόν Νέας Φιλαδελφείας – Τατοΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή