Μοναχικός καβαλάρης στη μηχανή του χρόνου γοήτευσε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης στα «Μενάνδρεια» Κηφισιάς…

Μοναχικός καβαλάρης στη μηχανή του χρόνου γοήτευσε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης στα «Μενάνδρεια» Κηφισιάς…

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανάστατη η Κηφισιά, μποτιλιάρισμα στην περιοχή Διονύσου – Μυρσίνης, κόσμος να στριμώχνεται στην πόρτα του δημαρχείου για μια θέση στο Αίθριο, αλλά το δροσερό θεατράκι ήταν ήδη γεμάτο, με ορθίους ολόγυρα, ακόμη και ψηλά στο ταρατσάκι, ανάμεσα στα δένδρα…

Ζητήσατε τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, που η αφίσα του στις δενδροστοιχίες της Κηφισιάς απέδειξε ότι η γοητεία διαρκεί, όταν υπάρχει το γνήσιο ταλέντο ενός συνθέτη και μουσικού που τραγουδά και ο ίδιος με κέφι και παιχνιδιάρικο τρόπο πολύ σημαντικά τραγούδια! Και τον ξαναβρήκαμε, μπροστά στο πιάνο του με το λευκό σύννεφο των μαλλιών του να πλαισιώνουν το όμορφο νεανικό του πρόσωπο, να τραγουδά για νέους κάθε ηλικίας – αυτή ήταν, και είναι, η συνταγή της επιτυχίας του!

Με το μικρό συγκρότημα των καλών μουσικών του και με τον Κύπριο Δώρο Δημοσθένους σε άλλα τραγούδια, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης ενεργεί στο κοινό του σαν μαγνήτης! Η φωνή του χαϊδεύει και παρασύρει, όλο το Αίθριο τραγούδησε μαζί του τα σουξέ του, αλλά και τραγούδια του Κώστα Γιαννίδη, του Τσιτσάνη, του Παπαϊωάννου.

Κι όταν τέλειωσε η συναυλία-διαμάντι, τον κύκλωσαν όλοι για τα συγχαρητήρια, πρώτος ο δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, που, όντας μικρασιατικής ρίζας, ανατράφηκε με τραγούδια! Αστραφταν τα φλας, συνωστισμός για αυτόγραφα πάνω στο πρόγραμμα ή στα εισιτήρια – ανάμεσά τους, η πιο μικρή fan, η Ελλη Παπαχελά που είχε έρθει με τη γιαγιά της! «Μια φωτογραφία μαζί σας, Λουκιανέ, και με την Αννα Βαγενά»!

Το αγαπημένο καλλιτεχνικό ζευγάρι, που έχει γνωρίσει μεγάλες επιτυχίες και συνεχίζει, έδειχνε συγκινημένο από την έκρηξη αγάπης! Ποιος δεν αγαπά τα νιάτα του, τα θερινά σινεμά; Ποιος δεν λέει ΝΑΙ σε όλα όσα ομορφαίνουν τη ζωή μας, και ΟΧΙ σε όσα την βάζουν σε κίνδυνο ή την κάνουν βαρετή! Ολοι αυτοί λένε ΝΑΙ στον Λουκιανό, που συνεχώς τον ανακαλύπτουν και τα νέα παιδιά, η ζωηρή νεολαία, που τη Δευτέρα 29 Αυγούστου τον συνόδευε, γελαστή χορωδία στις ατάκες του!

Καλή αρχή έκαναν φέτος τα «Μενάνδρεια» Κηφισιάς, που συνεχίζονται ώς τις 13 Σεπτεμβρίου και με νέο κύκλο προγράμματος ώς τις 25 Σεπτεμβρίου! Το νήμα της επικοινωνίας στην ποιοτική ψυχαγωγία, που είναι το ελληνικό τραγούδι, το πιάνει ο κορυφαίος μαέστρος-συνθέτης Μίμης Πλέσσας στη συναυλία του «Μια θάλασσα τραγούδια», ο ίδιος στο πιάνο, με την Klaudia Delmer – τραγούδι, αυτό το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου και με ελεύθερη είσοδο!

Αρα, και στα «Μενάνδρεια» λέμε ΝΑΙ, σε μια Κηφισιά που οργανώνει σωστά τις πολιτιστικές της εκδηλώσεις ως αντίλογο στους δύσκολους καιρούς!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή