49 χρόνια πρίν…2.ΙΧ.1962

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΟΥΒΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΙΣ: Ο πρωθυπουργός της Κούβας κ. Φιντέλ Κάστρο, ομιλών χθες εις Αβάναν, διέψευσεν ότι σκάφη της χώρας του έβαλον εναντίον αμερικανικού αεροπλάνου. […] Ο κ. Κάστρο εδήλωσεν ότι πάσα νέα επίθεσις των Ηνωμένων Πολιτειών θα είχεν ως επακόλουθον την διενέργειαν αντιποίνων. «Η Κυβέρνησις της Κούβας, είπε, δεν φοβείται τας Ηνωμένας Πολιτείας. Οι Κουβανοί θα απαντήσουν εις οιανδήποτε επίθεσιν και τούτο θα αποβή εις βάρος των Ηνωμένων Πολιτειών.»

Εξ άλλου, αι υπηρεσίαι ασφαλείας της Κούβας ανεκάλυψαν συνωμοσίαν εναντίον του καθεστώτος, κατόπιν δε αυτού συνελήφθησαν χθες την νύκτα 400 Κουβανοί.

ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ: Εις την Μόσχαν, η εφημερίς «Πράβδα» [όργανον της Κ.Ε. του ΚΚΣΕ] υπό τον τίτλον «Ας υπερασπίσωμεν την Κούβαν», δημοσιεύει πληροφορίας εκ διαφόρων χωρών, διά των οποίων εκφράζεται, γενικώς «η σφοδρά αγανάκτησις των λαών διά τας αντεπαναστατικάς προκλήσεις εν Κούβα και διά τας προκλήσεις των Αμερικανών που προστατεύουν τους αντεπαναστάτας». Η εφημερίς υπογραμμίζει, κυρίως, απόφασιν της εν Καΐρω Οργανώσεως Αφρικανοασιατικής Αλληλεγγύης, διά της οποίας καλούνται οι λαοί του κόσμου «να ενισχύσουν την άμυναν της Κούβας, που απειλείται από νέαν ένοπλον επέμβασιν των Ηνωμένων Πολιτειών».

«ΒΑΣΙΛΕΥΣ Ο ΡΟΔΟΛΙΝΟΣ»: Το Εθνικόν Θέατρον επαναλαμβάνει το προσεχές Σαββατοκύριακον εις το Ωδείον Ηρώδου του Αττικού την κρητικήν τραγωδίαν του Ιωάννου Ανδρέου Τρωίλου «Βασιλεύς ο Ροδολίνος», η οποία κατά την αναβίβασίν της, εις το πλαίσιον της «Εβδομάδος κρητικού θεάτρου» εσημείωσε μεγάλην επιτυχίαν. Το ωραίον και ποιητικόν αυτό έργον παίζεται με σκηνοθεσίαν Αλέξη Σολομού και μουσικήν Γιάννη Μαρκοπούλου. Λαμβάνουν μέρος οι καλλιτέχναι της κρατικής σκηνής Αντιγόνη Βαλάκου (στη φωτογραφία ως Αρετούσα), Λυκούργος Καλλέργης, Ελένη Χατζηαργύρη, Παντελής Ζερβός, Στέλιος Βόκοβιτς, Πέτρος Φυσσούν, Αθανασία Μουστάκα κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή