Το μήνυμα του Ουράνιου Τόξου πάνω από την Αθήνα

Το μήνυμα του Ουράνιου Τόξου πάνω από την Αθήνα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκθαμβοι οι τυχεροί Ελληνες που ήταν έξω από τα σπίτια τους, και συνεχίζουν να κοιτάνε ψηλά, είχαν δει ένα υπέροχο ουράνιο τόξο να διαγράφεται στον ουρανό με ένα δεύτερο, πιο αχνό, λίγο ψηλότερα. Ηταν 7.30, βραδάκι της Πέμπτης 17 Μαΐου 2012. Είχε μόλις σταματήσει η βροχή και η Φύση αντάμειβε τους ταλαιπωρημένους Ελληνες με ένα μήνυμα «στα χρώματα του ουράνιου τόξου». Λίγο πρωτύτερα, στο Παναθηναϊκό Στάδιο ο Πύρρος Δήμας, τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης και ο επίσης, ολυμπιονίκης Κινέζος Λι Νινγκ είχαν ανάψει τον Βωμό με την Ολυμπιακή Φλόγα, μπροστά σε πλήθος κόσμου που γέμισε το Καλλιμάρμαρο, αψηφώντας τη βροχή. Ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας που είχε αρνηθεί την ομπρέλα, κάτω από την οποία στέγασαν τα χαμόγελά τους η πριγκίπισσα Αννα του Ηνωμένου Βασιλείου στην Τελετή Παράδοσης της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου 2012 και ο ωραίος Ντέιβιντ Μπέκαμ «πρεσβευτής της μπάλας». Λέτε ο ίδιος πυρσός να «ζωγράφισε» με την Ολυμπιακή Φλόγα το ουράνιο τόξο στον ουρανό της Ελλάδος που έδωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Να ‘ναι στα χρώματα του ουράνιου τόξου το μήνυμα «Ελλάδα Μπορείς;».

Τη φωτογραφία, με το κινητό της, τράβηξε η Χριστίνα Σανούδου, νεαρή πολιτιστική συντάκτις της «K», πάνω από τη λεωφόρο Μεσογείων προς τον Σταυρό (από σύμβολα άλλο τίποτε η Ελλάδα!).
ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή