Δήμος Αθηναίων, η πόλη μάς χρειάζεται και το καλοκαίρι

Δήμος Αθηναίων, η πόλη μάς χρειάζεται και το καλοκαίρι

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφήσαμε πίσω μας έναν δύσκολο χειμώνα από όλες τις απόψεις και με τις πρώτες ζέστες δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα συρρικνώνονται με έναν μαγικό τρόπο. Επειδή δεν κάνει κρύο καλλιεργούμε χωρίς να το θέλουμε τον μύθο ότι ο κόσμος που δυσκολεύεται δεν μας έχει πια τόσο ανάγκη. Αλλά ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτό δεν ισχύει.

Ο Δήμος Αθηναίων τους μήνες που πέρασαν βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μικρής ανθρωπιστικής κρίσης που έπληξε το κέντρο της πρωτεύουσας. Δεκάδες άστεγοι, πολύ περισσότεροι οι άνθρωποι που αναζήτησαν ένα πιάτο φαγητό στα οργανωμένα συσσίτια τόσο του Δήμου όσο και της Εκκλησίας. Δόθηκε μια μεγάλη μάχη με αιχμή το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης, συχνά σε συνεργασία με μη-κυβερνητικές οργανώσεις. Αλλά το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα υπήρξε η εντυπωσιακή ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του δήμου, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν δεκάδες τόνοι με ρούχα και τρόφιμα. Κοντά στις γιορτές οι δημοτικοί υπάλληλοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον ευχάριστο πονοκέφαλο να βλέπουν τις αποθήκες ρουχισμού να γεμίζουν. Αλλά οι γιορτές πέρασαν, ο χειμώνας έφυγε και οι ανάγκες παραμένουν.

Σήμερα οι προσφορές συνεχίζονται. Ευτυχώς. Πρόσφατα, ο Δήμος Αθηναίων δέχτηκε προσφορές σε υλικά αγαθά από ομάδες ιδιωτών αλλά και από εταιρείες, τα οποία έχει αναλάβει να διανείμει σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, μέσω των υπάρχοντων δικτύων που προσφέρουν κοινωνικό έργο στην πόλη μας. Λείπουν, όμως, «χέρια», Ο Δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο της οργάνωσης και λειτουργίας των κοινωνικών του υπηρεσιών, ετοιμάζει δράσεις αλληλεγγύης και καλεί εθελοντές που θέλουν να προσφέρουν στον τομέα της κοινωνικής εργασίας να στελεχώσουν τις δράσεις του. Η δράση αφορά την οργάνωση, τη διαλογή και τη συσκευασία αγαθών και θα πραγματοποιηθεί στις 22, 23 και 24 Ιουνίου 2012 από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, προσβάσιμο από όλα τα μέσα συγκοινωνίας. Το σημείο θα ανακοινωθεί προσεχώς. Για πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα 210-37.22.171 και 210- 37.22.152 ή στείλτε το βιογραφικό σας στο [email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή