49 χρόνια πρίν…11.VΙΙ.1963

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ: Λονδίνον, 10.- Ο ενταύθα ανταποκριτής του Ασσοσιέιτεντ Πρεςς κ. Γκόντφρεϋ Αντερσον μεταδίδει:

Ισχυραί κραυγαί αποδοκιμασίας, σφυρίγματα και η κραυγή «Ζηγκ Χάιλ» (ναζιστικόν επιφώνημα: Νίκη, Ζήτω) υπεδέχθησαν την Βασίλισσαν Ελισάβετ ΙΙ και τον Βασιλέα Παύλον [των Ελλήνων] σήμερον την εσπέραν, όταν έφθασαν εις το θέατρον «Ωλντουϊτς», διά να παρακολουθήσουν την οργανωθείσαν τιμητικήν παράστασιν. Η Βασίλισσα [της Αγγλίας] εφαίνετο έκπληκτος ενώπιον του πυκνού με εχθρικήν εμφάνισιν πλήθους, αλλά δεν έδειξε συγκίνησίν τινα όταν εξήρχετο του αυτοκινήτου και επροχώρει εις την είσοδον του θεάτρου μετά του Ελληνος Βασιλέως. Ευθύς αμέσως ηκούσθησαν ισχυρότεραι αποδοκιμασίαι διά την Βασίλισσαν Φρειδερίκην, η οποία έφθασε με τον πρίγκιπα Φίλιππον εις δεύτερον αυτοκίνητον. Προηγουμένως εγένοντο και άλλαι αποδοκιμασίαι κατά την άφιξιν της Βασιλομήτορος. Ενώ τα βασιλικά αυτοκίνητα έφθαναν προ της εισόδου του θεάτρου, το πλήθος ήνοιξεν ομβρέλλας μαύρας, αι οποίαι έφερον λευκάς επιγραφάς με συνθήματα. Εν εξ αυτών ανέφερεν: «Αποκαταστήσατε τα ανθρώπινα δικαιώματα εις την Ελλάδα.» […] Σπανίως είναι δυνατόν Βασίλισσα της μεγάλης βρετανίας να έχη παραστή εις παρομοίαν υποδοχήν από τους υπηκόους της εντός της πρωτευούσης της. […]

ΙΣΡΑΗΛ – ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Ιερουσαλήμ, 10.- Ο νέος πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Λεβί Εσκόλ (φωτογραφία) προσεφέρθη σήμερον να συναντήση τον πρόεδρον Νάσερ της Αιγύπτου «οποτεδήποτε και οπουδήποτε». Ομιλών εις συνέντευξιν προς τους αντιπροσώπους του Τύπου, εδήλωσε τα εξής: «Εάν θα ήτο δυνατόν να συναντηθώμεν πρόσωπον με πρόσωπον, ο Αραψ ηγέτης ταχέως θα διεπίστωνεν ότι η ειρήνη είναι προς το συμφέρον πάντων ημών.» Πρέπει να σημειωθεί ότι παρομοίαν πρότασιν συναντήσεως με τον πρόεδρον της Ηνωμένης Αραβικής Δημοκρατίας [Αιγύπτου] διετύπωσε προ ετών και ο αποχωρήσας πρωθυπουργός κ. Μπεν Γκουριόν.

ΕΠΙΦΥΛΛΙΣ: Περί τα Επιδαύρια. «Αντιρρητικά στην παράσταση του «Προμηθέως»». Σημειώσεις του κ. Αιμ.[ιλίου] Χ.[ουρμουζίου]. (Πρόκειται για επίκριση κατά Αλέξη Μινωτή -του οποίου το όνομα καν δεν αναφέρει ο Χουρμούζιος- με μάλλον αφορμή και όχι αιτία την χρησιμοποίηση στην παράσταση του «Προμηθέα Δεσμώτη» κοθόρνων και προσωπείων. Η Χουρμούζιος θεωρητικολογεί, επικαλούμενος κυρίως τον Πλάτωνα, χωρίς όμως να αρνείται ότι ο μη κατονομαζόμενος Μινωτής «προσήγγισε την αισχυλική τιτανολογία με γερόν οπλισμό και το προσήκον δέος».)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή