H τηλεοπτική άνοιξη μιας 66χρονης κυρίας

H τηλεοπτική άνοιξη μιας 66χρονης κυρίας

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συχνά διαπιστώνουμε ότι η τηλεόραση κολακεύει, αποθεώνει και εμπορεύεται τη νεότητα, όμως δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η τρίτη ηλικία κλέβει την παράσταση, όπως έχει συμβεί στο «Παρά πέντε» με τις κυρίες Ειρήνη Κουμαριανού και Εφη Παπαθεοδώρου που υποδύονταν τις δύο ζωηρές φιλενάδες, τη Σοφία και τη Θεοπούλα.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει τώρα με την 66χρονη Λίντα Χαντ, που έχει ένα δεύτερο αλλά πολύ χαρακτηριστικό ρόλο στην αστυνομική σειρά «NCIS: Λος Αντζελες» (ΣΚΑΪ, κάθε βράδυ στις έντεκα). Η Χαντ όχι μόνο δεν βρίσκεται στην πρώτη νεότητα, αλλά δεν είναι και πρώτο μπόι, αφού έχει ύψος μόλις 1,45. Εδώ υποδύεται την ευφυή και ιδιόρρυθμη προϊσταμένη μιας επίλεκτης ομάδας της αστυνομίας του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Στην Ελλάδα η Χαντ ήταν μέχρι τώρα γνωστή μόνο στο κινηματογραφόφιλο κοινό λόγω της συμμετοχής της στην καλή πολιτική ταινία «Επικίνδυνα χρόνια» (1982) του Πίτερ Γουίαρ και για την οποία έχει βραβευτεί με Οσκαρ Δεύτερου Γυναικείου Ρόλου αν και υποδυόταν έναν άνδρα. Στην τηλεοπτική σειρά εμφανίζεται πάντα με ταγιέρ, χοντρά γυαλιά, κούρεμα καρέ. Ωστόσο, είναι αδύνατο να περάσει απαρατήρητη όχι μόνο λόγω του αβανταδόρικου ρόλου της, αλλά κυρίως επειδή είναι μια πολύ καλή, αναγνωρισμένη ηθοποιός που, ας σημειωθεί, ποτέ δεν έμεινε χωρίς δουλειά και ας μην της είχαν δοθεί πρωταγωνιστικοί ρόλοι.

Στη σειρά «NCIS: LA» η Χαντ πλαισιώνεται από νέους, ωραίους και ρωμαλέους πράκτορες στους οποίους επιβάλλεται όχι μόνο λόγω της υψηλής θέσης της αλλά κυρίως λόγω της προσωπικότητάς της. Τα επεισόδια είναι αυτοτελή, με αρκετή δράση και χιούμορ, ενώ ισχυρή είναι η παρουσία του χώρου, του Λος Αντζελες, στην τουριστική εκδοχή του (μαρίνες, φοινικόδεντρα, μεγάλα εμπορικά κέντρα, πολυώροφα γκαράζ, μεγάλα και πολλά αυτοκίνητα, άρωμα ωκεανού, γυμνασμένα και ηλιοκαμένα σώματα).

«Σαν να άνοιξαν οι ουρανοί και να μου έδωσαν ένα δώρο για να περάσω στην επόμενη δεκαετία της ζωής μου»: έτσι περιγράφει η Χαντ τη συμμετοχή της στη σειρά. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι η Χαντ κέρδισε αυτή την όψιμη επιτυχία με το σπαθί της, όμως δεν ξέρουμε αν ισχύει το ίδιο για τον 80χρονο Λάρι Χάγκμαν, τον περίφημο «Τζέι Αρ» του παλιού «Ντάλας» που συμμετέχει στη συνέχεια της θρυλικής σαπουνόπερας. Στα νέα επεισόδια της σειράς, που έκανε πρεμιέρα φέτος τον Ιούνιο, ο Τζέι Αρ εξαργυρώνει την παλιά τηλεοπτική του δόξα, καθώς εμφανίζεται μηχανορράφος και άπληστος όσο ποτέ. Εδώ δεν ισχύει το «μαζί τα φάγαμε», αλλά το «μόνος μου θα τα φάω όλα», δηλαδή το απέραντο ράντσο με τα γελάδια, τα δάση, τα λούλουδα και τα πετρέλαια!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή