49 χρόνια πρίν…14.VΙΙ.1963

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Λονδίνον, 13.- Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χένρυ Μπρουκ εδήλωσε σήμερον ότι μία δραξ κομμουνιστών, αναρχικών, «μπήτνικς» και μελών της εκστρατείας διά τον πυρηνικόν αφοπλισμόν απεπειράθη να αμαυρώση την καλήν φήμην της Μεγάλης Βρετανίας, ως φιλοξένου και φιλόφρονος χώρας, κατά την διάρκειαν της επισήμου επισκέψεως των Βασιλέων των Ελλήνων.

«ΜΑΓΧΕΣΤΡΙΑΝΟΣ ΦΥΛΑΞ»: Λονδίνον, 13.- Ο «Φύλαξ» του Μάντσεστερ [Manchester Guardian] αποδοκιμάζει σήμερον τα επεισόδια του Λονδίνου και λέγει ότι η Ελλάς είναι χώρα δημοκρατική και πτωχή, δικαιούται δε σεβασμού. «Τα ανθελληνικά στοιχεία, καταλήγει, εις τας διαδηλώσεις του Λονδίνου, αντιπροσωπεύουν ασήμαντον μειονότητα, τούτο δε θα έπρεπε να υπογραμμισθή εν Ελλάδι.

ΕΣΣΔ ΚΑΙ ΚΙΝΑ: Μόσχα, 13.- Ως εγνώσθη εκ καλώς πληροφορημένης πηγής αι ρωσοκινεζικαί συνομιλίαι ετερματίσθησαν ουσιαστικώς απόψε χωρίς να καταστή δυνατή η επίτευξις συμφωνίας, αλλ’ η κινεζική αντιπροσωπεία δεν θα αναχωρήση εκ Μόσχας επιστρέφουσα εις Πεκίνον προ της αύριον Κυριακής.

ΔΥΤΙΚΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΝ: Βερολίνον, 13.- Η εφημερίς του Δυτικού Βερολίνου «Ντερ Κούριερ» γράφει ότι τουλάχιστον 10 Ρώσοι στρατιώται και αξιωματικοί ελιποτάκτησαν από τον εις την Ανατολικήν Γερμανίαν ρωσικόν στρατόν και κατέφυγον εις την Δύσιν.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Κωνσταντινούπολις, 13.- Από της αποψινής νυκτός αίρεται διά την Κωνσταντινούπολιν η απαγόρευσις της νυκτερινής κυκλοφορίας, δυνάμει αποφάσεως της επιτροπης του στρατιωτικού νόμου. Η απαγόρευσις είχεν επιβληθή μετά το πραξικόπημα της 20ής Μαΐου.

ΟΡΣΟΝ ΟΥΕΛΛΕΣ: Ο πολύς σκηνοθέτης του αμερικανικού κινηματογράφου Ορσον Ουέλλες απεφάσισε να επανεκδώση την «Κριτικήν μελέτην των σαιξπηρικών τραγωδιών προς χρήσιν των συγγραφέων». Η πρώτη έκδοσις χρονολογείται από του 1936 όταν ο συγγραφεύς ήτο 18 μόλις ετών!

ΚΑΥΣΩΝ: Καμίνι σωστό και χθες η Αθήνα, παρά την ελαφράν νέφωσιν του ουρανού.

ΕΠΙΦΥΛΛΙΣ: «Το ήθος των λογοτεχνών». Υπό του κ. Ανδρέα Καραντώνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή