Χορεύοντας βαλς στην Ερμούπολη

Χορεύοντας βαλς στην Ερμούπολη

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βράδυ της Πέμπτης, της Παρασκευής και της Κυριακής «Ολοι χορεύουν Βαλς» στο θέατρο «Απόλλων», στην Ερμούπολη της Σύρου, όπου εμφανίζεται για πρώτη φορά το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για το εορταστικό «κλείσιμο» του 8ου Φεστιβάλ Αιγαίου. Από τις 9 Ιουλίου μέχρι σήμερα, το «παρών» στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ έδωσαν περισσότεροι από 400 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων το πιάνο τρίο New Zealand Chamber Soloists, ο Βρετανός συνθέτης και μαέστρος Τζον Ράτερ και ο θεατρικός οργανισμός Aquila από τη Νέα Υόρκη. Μια παραγωγή αφιερωμένη στο έργο του καταξιωμένου χορογράφου και διευθυντή του μπαλέτου της ΕΛΣ, Ρενάτο Τζανέλα, το «Ολοι χορεύουν Βαλς!» αποτελείται από διάσημες χορογραφίες του, που παρουσιάστηκαν στην Οπερα της Βιέννης κατά τη διάρκεια της θητείας του εκεί.

Η παράσταση, στην οποία συμμετέχουν οι πρώτοι χορευτές, οι κορυφαίοι και το «corps de ballet» της Λυρικής Σκηνής, συνδυάζει στοιχεία από την παράδοση του κλασικού μπαλέτου με την πιο ελεύθερη κίνηση του σύγχρονου χορού. Το πρώτο μέρος, που δανείζει τον τίτλο της σε ολόκληρη την παράσταση, βασίζεται στη μουσική του Γιόχαν Στράους και του Γκούσταφ Μάλερ, ενώ το δεύτερο, με τίτλο «Στο κενό», δημιουργήθηκε πριν από 20 χρόνια για το Μπαλέτο της Στουτγάρδης, σε μουσική Brian Eno, Laurie Anderson και John Hassel. Το τελευταίο μέρος περιλαμβάνει «pas de deux» από τα μπαλέτα «Δον Κιχώτης», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» και «Γαλάζιος Δούναβης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή