Η Ελλάδα στον κόσμο, το διαβατήριο της γνώσης από την Ολυμπία

Η Ελλάδα στον κόσμο, το διαβατήριο της γνώσης από την Ολυμπία

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα τελευταία χρόνια, τα «Θερινά Σεμινάρια Ολυμπίας», μια διεθνής ακαδημία γνώσης που διευθύνουν Ελληνες πανεπιστημιακοί, δίνει το μέτρο των δυνατοτήτων που μπορεί να έχει η χώρα μας στην κατηγορία της εκπαίδευσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, υποδέχθηκε προχθές στο Προεδρικό Μέγαρο τους διοργανωτές της διεθνούς αυτής εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας, τους καθηγητές Δημήτρη Καιρίδη (αναπληρωτής καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο), Στάθη Καλύβα (καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Yale) και Ανδρέα Γκόφα (λέκτορας Διεθνών Σχέσων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. «Γνωρίζω τις δυσκολίες που είχατε στο ξεκίνημα αυτής της μεγάλης υπόθεσης που προβάλλει την Ελλάδα και που δείχνει στον κόσμο, και όχι μόνο στην Ευρώπη, ότι η Ελλάδα παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στα πνευματικά πράγματα, και αυτό φαίνεται και από όλους αυτούς, τους Ελληνες που δουλεύουν στα μεγάλα Πανεπιστήμια της Ευρώπης, της Αμερικής ή των άλλων χωρών. Είσθε άξιοι συγχαρητηρίων», είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που θέλησε να γνωρίσει και να συγχαρεί από κοντά τους τρεις καθηγητές για την πρωτοβουλία και το έργο τους.

Ευχαριστώντας τον Πρόεδρο, ο καθηγητής κ. Δ. Καιρίδης, και εκπροσωπώντας τα «Θερινά Σεμινάρια Ολυμπίας», τόνισε ότι «είναι πραγματικά μια προσπάθεια που δείχνει όλα τα καλά στοιχεία της Ελλάδας, τη συνεργασία δηλαδή νέων ανθρώπων πανεπιστημιακών και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που δείχνει μια μεγάλη εξωστρέφεια, γιατί φέρνουμε πολύ κόσμο, πολλούς φοιτητές, πολλούς καθηγητές από το εξωτερικό. Δείχνει μια πίστη στη χώρα, γιατί συνεχίζουμε για ενδέκατη χρονιά φέτος… Είναι μια προσπάθεια που γίνεται με μεγάλο κόπο από εμάς και από τους συναδέλφους μου εδώ στην Ελλάδα και χωρίς πολλά έξοδα. Δηλαδή με ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση καταφέρνουμε πολλαπλό αποτέλεσμα. Και γιατί τα παιδιά αυτά αργότερα θα γίνουν πανεπιστημιακοί, θα ακολουθήσουν καριέρες σημαντικές στις χώρες τους και θα αποκτήσουν μια εικόνα της Ελλάδας που θα κουβαλήσουν μαζί τους, θα γίνουν δηλαδή ουσιαστικά πρεσβευτές της Ελλάδας…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή