Ασημένιο κύπελλο με ιστορία στο Μουσείο της Ακρόπολης

Ασημένιο κύπελλο με ιστορία στο Μουσείο της Ακρόπολης

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από ακριβώς τρεις μήνες, στις 18 Απριλίου, το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος είχε στείλει επίσημη ανακοίνωση για την απόκτηση, σε δημοπρασία, του Ασημένιου Κυπέλλου που απονεμήθηκε στον Ελληνα μαραθωνοδρόμο, Σπύρο Λούη, στη διάρκεια των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, το 1896, στην Αθήνα. Το Ασημένιο Κύπελλο, που εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο Michel Breal, θα είναι προσβάσιμο σε όλους, καθώς θα εκτίθεται μόνιμα στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2015.

Τρεις μήνες μετά, στις 18 Ιουλίου, και ύστερα από διαδικασία αξιολόγησης πιθανών προσωρινών εκθεσιακών χώρων, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος μας ενημερώνει ότι από τον Σεπτέμβριο του 2012, και για ακριβώς έναν χρόνο, το Κύπελλο, ύψους 15 εκατοστών, θα εκτίθεται στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, προσφέροντας την ευκαιρία σε χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο αλλά και στους μαθητές, να δουν από κοντά το ιστορικό κύπελλο, να μάθουν την ιστορία του, τον συμβολισμό του… Και για την καλύτερη πληροφόρηση των επισκεπτών, το Κύπελλο θα συνοδεύεται από ενημερωτικό, οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό.

Παράλληλα με την έκθεση του Κυπέλλου στο Μουσείο της Ακρόπολης, το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για να εντοπίσει και άλλους κατάλληλους χώρους, οι οποίοι θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν προσωρινά το Κύπελλο, μετά την ολοκλήρωση της έκθεσής του στο Μουσείο της Ακρόπολης και πριν από το 2015. Το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος πλησιάζει την έναρξη της φάσης της κατασκευής, με τις εργασίες εκσκαφής να έχουν ήδη ξεκινήσει στον χώρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή