Μονσερά Καμπαγιέ, μια φίλη της Ελλάδας στο Ηρώδειο για μία συναυλία

Μονσερά Καμπαγιέ, μια φίλη της Ελλάδας στο Ηρώδειο για μία συναυλία

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ντίβα της όπερας έρχεται στην Ελλάδα! Είδηση που μόλις χθες έγινε γνωστή και γέμισε με ενθουσιασμό το κοινό, με την προπώληση να έχει ξεκινήσει… Ο λόγος λοιπόν για την εμφάνιση της μεγάλης Ισπανίδας σοπράνο Μονσερά Καμπαγιέ στο Ηρώδειο τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου. Σε μία και μοναδική βραδιά (για να δούμε, θα μείνουν θέσεις;) με κλασικά αριστουργήματα της όπερας που θα ερμηνεύσει η τραγουδίστρια, πλαισιωμένη από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Jose Collado.

Η Μονσερά Καμπαγιέ έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο της μεγαλύτερης σοπράνο των τελευταίων δεκαετιών. Οι ερμηνείες στα έργα των Ροσίνι, Μπελίνι, Ντονιτσέτι και Βέρντι την καθιέρωσαν ως «ιέρεια» του bel canto, καθηλώνοντας το κοινό παγκοσμίως με την αιθέρια φωνή της. Πέρα όμως από την καθαρά οπερατική καριέρα της, όπου σε κάθε εμφάνισή της η ερμηνεία της παραληρούσε κυριολεκτικά το κοινό (στο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης όταν έπαιξε τη Λουκρητία Βοργία οι θεατές τη χειροκροτούσαν για είκοσι πέντε λεπτά!), υπήρξαν κι άλλα καλλιτεχνικά γεγονότα για τα οποία θα μείνει αξέχαστη. Το 1988, ο πειραματισμός της με την ποπ σκηνή σε μια επική συνεργασία με τον Freddie Mercury των Queen με το «Barcelona». Το 1995 η συνεργασία με τον δικό μας Βαγγέλη Παπαθανασίου στο άλμπουμ του «El Greco». Το 1997 η συμμετοχή της στο άλμπουμ «Friends for life» κάνοντας ντουέτα με μεγάλα ονόματα της ποπ-ροκ σκηνής όπως οι Bruce Dickinson, Johnny Hallyday, Johny Logan, Gino Vannelli και Helmut Lotti. Μετά από όλα αυτά, φανταστείτε τη Μονσερά Καμπαγιέ να ταξιδεύει προς την Ελλάδα για να μας τραγουδήσει ζωντανά στη σκιά της Ακρόπολης. Τι τιμή…

Στο Ηρώδειο, 17/9. 9 μ.μ. Πληροφορίες: τηλ. 210-64.65.000. Τιμές εισιτηρίων: 135, 105, 85, 65, 40 ευρώ. Προπώληση στα εκδοτήρια του Ελληνικού Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, Δευτέρα έως Παρασκευή 9 π.μ. – 2 μ.μ. και Σάββατο 9 π.μ. – 3 μ.μ.) και στο Ηρώδειο (καθημερινά 9 π.μ. – 2 μ.μ. και 6 – 9 μ.μ.).

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή