49 χρόνια πρίν…26.VΙΙ.1963

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ LTBT: Μόσχα, 25.- Η Ρωσία, η Αγγλία και αι Ηνωμέναι Πολιτείαι συνεφώνησαν σήμερον διά συνθήκης την οποίαν εμονογράφησαν οι αντιπρόσωποί των, όπως θέσουν τέρμα εις τας πυρηνικάς δοκιμάς εις την ατμόσφαιραν, το Διάστημα και υπό το ύδωρ. Η συμφωνία αυτή [Limited Test Ban Treaty] αποτελεί ιστορικήν καμπήν και σημαντικόν βήμα εις τον τερματισμόν του Ψυχρού Πολέμου, κατά τας προβλέψεις δε των αντιπροσώπων των τριών μεγάλων εθνών, θα θέση εις κίνησιν αλυσιδωτήν αντίδρασιν προς την δημιουργίαν καλυτέρων σχέσεων κατά την ειρηνικήν συνύπαρξιν μεταξύ Ανατολής και Δύσεως. […] Η συμφωνία κατά τους Κινέζους κομμουνιστάς αποτελεί παγίδα της Δύσεως.

ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΜΕΘΑ: Οργασμός κατεδαφίσεων συντελείται εις την Πλατείαν Συντάγματος. Κτίρια παλαιά με ιστορίαν και δόξαν κατεδαφίζονται το ένα μετά το άλλο διά να ανεγερθούν εις την θέσιν των μοντέρνα ξενοδοχεία.

FΑΝΝΥ HILL: Δικαστικός εκπρόσωπος εις Νέαν Υόρκην απηγόρευσε την κυκλοφορίαν του μυθιστορήματος (αγγλικού του 18ου αιώνος) «Απομνημονεύματα μιας γυναίκας της ηδονής». Το έργον εχαρακτηρίσθη ως άσεμνον. Εχει γραφή το 1749 από τον Τζων Κλέλαντ και ήτο γνωστόν επί 200 χρόνια υπό τον τίτλον «Φάννυ Χιλλ».

ΕΠΙΦΥΛΛΙΣ: «Ενας άγνωστος Γάλλος κλασσικός ποιητής». Υπό του κ. Γιώργου Πράτσικα. [Πρόκειται για σκιαγραφία του Marc-Antoine Girard de Saint-Amant.]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή