Το Αρχείο της ΕΡΤ θυμάται τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ

Το Αρχείο της ΕΡΤ θυμάται τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχετε αντιληφθεί τι θησαυρούς έχει το Αρχείο της ΕΡΤ; Καθώς η δημόσια τηλεόραση ψηφιοποιεί παλιά επεισόδια, σχεδόν κάθε μέρα οργανώνει ένα αφιέρωμα σε μία προσωπικότητα με αφορμή κάποια επέτειο. Τα αφιερώματα αυτά τα βλέπετε στην οθόνη του υπολογιστή μέσω των ιστοσελίδων της ΕΡΤ, www.ert-archives.gr και www.ert.gr, και αν σας γίνει συνήθεια, θα δείτε σταδιακά πολλά ενδιαφέροντα θέματα, ιστορικά, νοσταλγικά ή ψυχαγωγικά, να εναλλάσσονται.

Τώρα, η ΕΡΤ τιμάει τον αγαπημένο πρωταγωνιστή Δημήτρη Παπαμιχαήλ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τέτοιες μέρες πριν από οκτώ χρόνια (8 Αυγούστου 2004). Και παρουσιάζει ψηφιοποιημένο ένα επεισόδιο από την παλιά εκπομπή «Καλλιτεχνικό Καφενείο», παραγωγής του 1987. Σε αυτό το επεισόδιο, εμφανίζονται ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ με την Αλίκη Βουγιουκλάκη να μιλούν για την κοινή τους ζωή και τις επαγγελματικές τους επιτυχίες, ενώ δίπλα τους, ως παρουσιαστές, εμφανίζονται ο Κώστας Φέρρης, ο Μίμης Πλέσσας και ο επίσης, αξέχαστος, Βασίλης Τσιβιλίκας. Εκείνη την εποχή (1987), ο Παπαμιχαήλ και η Βουγιουκλάκη συνεργάζονταν ξανά -για τελευταία φορά- στη θεατρική παράσταση «Φιλουμένα Μαρτουράνο» και με αφορμή εκείνη τη συνεργασία μιλούν για τα «παλιά» και την κοινή τους πορεία στις πρώτες τους επιτυχίες. Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ αναφέρεται και στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση, στον «Γλάρο» του Τσέχοφ δίπλα στην Κυβέλη, καθώς και στις συνεργασίες του με το ΚΘΒΕ, το Εθνικό και το Θέατρο Τέχνης. Είναι καλό να θυμόμαστε, και λίγη νοσταλγία για τους παλιούς πρωταγωνιστές είναι απολύτως θεμιτή. Αυτήν την περίοδο την έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη.
ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή