49 χρόνια πρίν…11.VΙΙΙ.1963

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟΜ ΠΑΠΑΣ: Ουασιγκτών, 10.- Η «Ουάσιγκτων Ποστ» εις ανταπόκρισίν της εξ Αθηνών και υπό τον τίτλον «Ενα νέον σχέδιον Μάρσαλ» γράφει ότι Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας ωργάνωσεν ένα ανεπίσημον σχέδιον Μάρσαλ διά των επενδύσεων που επραγματοποίησαν εις την πατρίδα των. Η εφημερίς αναφέρεται εις τας επιχειρήσεις των Ελληνοαμερικανών Τσαρλς Πολίτη, Ζάνον και Τομ Πάπας διά των οποίων η Ελλάς θα ωφεληθή τα μέγιστα.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ: Λονδίνον, 10.- Η βρετανική αστυνομία καταζητεί σήμερον άνδρα, ο οποίος θεωρείται ως ο «εγκέφαλος» της συμμορίας, που ωργάνωσε την ληστρικήν επίθεσιν εναντίον της ταχυδρομικής αμαξοστοιχίας. Πηγαί προσκείμεναι εις την αστυνομίαν εκφράζουν τον φόβον ότι ο οργανωτής της θρασυτάτης επιθέσεως ανεχώρησεν εκ Βρετανίας προ της επιθέσεως ταύτης διά να δημιουργήση εν «άλλοθι». Εγνώσθη ότι αι χειροπέδαι, τας οποίας εχρησιμοποίησαν οι λησταί διά να δέσουν τον μηχανοδηγόν και τον θερμαστήν της αμαξοστοιχίας είναι τύπου τον οποίον μόνον ένα αγγλικόν εργοστάσιον κατασκευάζει. Είναι ως εκ τούτου πιθανόν να ανευρεθούν οι αγορασταί και η αστυνομία να φθάση δι’ αυτών εις τους δράστας. Επίσης ανευρέθη φορτηγόν αυτοκίνητον εγκαταλελειμμένον εις μέρος απέχον 150 μίλια βορείως του τόπου της ληστείας εντός του οποίου υπήρχον διάφοροι χάρται. Η αστυνομία ηρεύνησε σήμερον εις το Λονδίνον οικίας γνωστών κακοποιών, όπως και εις ακτίνα 30 μιλίων από το Τσέντιγκτον.

DΕLΗΑΙΖΕ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: Ο εν Βρυξέλλαις εμπορικός ακόλουθος της Ελλάδος ανέφερεν εις το υπουργείον ότι ο βελγικός οίκος λιανικής πωλήσεως τροφίμων Ντελαίζ Φρερ ε κομπανί λε Λιόν [Delhaize Freres et Cie le Lion], εκπρόσωπος του οποίου επεσκέφθη τελευταίως την Ελλάδα, εξεδήλωσεν ενδιαφέρον διά την σύναψιν εμπορικών σχέσεων με Ελληνας εξαγωγείς διά την προμήθειαν ελληνικών προϊόντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή