O Ολυμπιακός Υμνος του Σπύρου Σαμάρα από τη Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας (Παλαιά) στο Πάλκο της Ανω Πλατείας, «στη σωστή απόδοση»…

O Ολυμπιακός Υμνος του Σπύρου Σαμάρα από τη Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας (Παλαιά) στο Πάλκο της Ανω Πλατείας, «στη σωστή απόδοση»…

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την επιστροφή στο δημοσιογραφικό γραφείο βρήκαμε πρόσκληση και πρόγραμμα για την καθιερωμένη μεγάλη θερινή συναυλία του Μουσικού Σώματος της Παλαιάς Φιλαρμονικής στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνα.

Η συναυλία ήταν για τις 11 Αυγούστου 2012, ώρα 9 μ.μ., με διευθυντή τον αρχιμουσικό κ. Σπύρο Προσωπάρη. Οποιος χάνει μία τέτοια εκδήλωση, μένει με την αίσθηση του «κρίμα», αλλά, αυτή τη φορά, ήταν και η υπογράμμιση του προέδρου της Φιλαρμονικής, αγαπητού φίλου, κ. Γιάννη Γραμματικάκη -που έχει κάνει θαύματα στον τομέα του- που έλεγε, σε σημείωμά του «θα παίξουμε τον «Ολυμπιακό Υμνο» σωστά, όχι όπως τον μετέδωσαν οι Αγγλοι στην έναρξη των Ολυμπιακών»!

Παραθέτουμε την πρόσκληση με τη φωτογραφία της επιβλητικής μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρείας στην Ανω Πλατεία. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το εμβατήριο «H είσοδος των Ολυμπιονικών» του Julius Fucik σε μεταγραφή Siegfried Rundel, η εισαγωγή από το «Ναμπούκο» του Verdi σε μεταγραφή Franco Cesarini ακολούθησε και μετά ο «Ολυμπιακός Υμνος» του Σπύρου Σαμάρα, σε μεταγραφή του Σπύρου Προσωπάρη, με την, εντός πλαισίου, εξήγηση: «Θεωρούμε απαραίτητο το άκουσμα του Ολυμπιακού Υμνου με τη σωστή μουσική απόδοση, γιατί από το Λονδίνο στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, μεταδόθηκε ελλιπώς και με ασυνήθη ενορχήστρωση».

Οχι, θα τους ξέφευγε, των Κερκυραίων! T’ ακούει το Λονδίνο; Σεβασμός στον Σαμάρα!
ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή