Εικαστικός περίπλους με την υπογραφή Παναγιώτη Τέτση στον IAM Υδρας ώς τις 15 Οκτωβρίου…

Εικαστικός περίπλους με την υπογραφή Παναγιώτη Τέτση στον IAM Υδρας ώς τις 15 Οκτωβρίου…

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H μακρά φιλία της δημοσιογραφικής οικογένειας της «K» και ο θαυμασμός για το ζωγραφικό έργο και την όλη προσφορά ως δασκάλου του κ. Παναγιώτη Τέτση, καθηγητού της ΑΣΚΤ και Ακαδημαϊκού, επιβάλλει να δώσουμε στους αναγνώστες την εικόνα από τα εγκαίνια της έκθεσής του στην Υδρα, γενέτειρα του καλλιτέχνη. Παρέστη και έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Αρβανιτόπουλος, ευλόγησε δε με την παρουσία του, εκεί στο εικαστικό γεγονός, ο Μητροπολίτης Υδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, καθώς και ο δήμαρχος Υδρας κ. Αγγελος Κοτρώνης, προσωπικός φίλος του Π. Τέτση.

«Λαοθάλασσα, ως συνήθως, για τον Τέτση. Ολα πήγαν κατευχήν και ο δάσκαλος είναι πανευτυχής!» μας είπε η κ. Ντίνα Αδαμοπούλου, διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Υδρας, που διοργάνωσε την έκθεση και επιμελήθηκε τον Κατάλογο που κυκλοφορεί. Δικαιολογημένη η κοσμοσυρροή το Σάββατο 11 Αυγούστου, στον εκθεσιακό χώρο του IAMY!

O ήλιος είχε δύσει -ώρα 9 έγιναν τα εγκαίνια- το καμίνι της Υδρας έσβηνε και δρόσιζε η απόγειος αύρα, ενώ, μέσα στην Αίθουσα, 6 ελαιογραφίες και 10 ακουαρέλες με θέμα από το τοπίο της Υδρας και μερικά από τη Σίφνο πλούτιζαν και εύφραιναν την ψυχική διάθεση των επισκεπτών, επισήμων και απλών ανθρώπων της Υδρας! Ιδιαίτερη σημασία έχει και η παρουσίαση για πρώτη φορά τριών από τις νέες μαυρόασπρες καλλιτεχνικές συνθέσεις του Τέτση. Ηλιοκαμένος, γελαστός, με το στεφάνι των κοντοκουρεμένων λευκών μαλλιών του, ο Παναγιώτης Τέτσης ευχαρίστησε τον υπουργό κ. Κώστα Αρβανιτόπουλο, τη διευθύντρια του IAMY κ. Ντίνα Αδαμοπούλου και όλους τους παρευρισκομένους. Παρουσίασε με λίγα μεστά λόγια τη θεματική της εκθέσεώς του και τόνισε θερμά τον ρόλο και την πολιτιστική δραστηριότητα του Ιστορικού Αρχείου και Μουσείου της Υδρας, την οποία θεωρεί «εξαιρετικά καθοριστική για το πολιτιστικό γίγνεσθαι, όχι μόνο για το ιστορικό νησί της Υδρας, αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο». Ζήτησε την προσοχή του αρμόδιου υπουργού κ. Αρβανιτόπουλου στο να στελεχωθεί η υπηρεσία του IAMY με το αντίστοιχο προσωπικό, ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για μεγαλύτερες πολιτιστικές παρεμβάσεις. Στις ξεχωριστές παρουσίες η Ακαδημαϊκός και πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη και ο ιστορικός κ. Λίνος Μπενάκης, η ευρωβουλευτής Κύπρου κ. Ελένη Θεοχάρους -που φέρεται υποψήφια για την προεδρία στις κυπριακές εκλογές-, ο ζωγράφος κ. Χρίστος Καράς, οι δημοσιογράφοι Γιώργος Κιούσης, Σίλα Αλεξίου, Γιάννης Προβής, Αννα Παναγιωταρέα, Μαίρη Αδαμοπούλου, Εφη Μιχάλαρου καθώς και η διευθύντρια του Ινστιτούτου Σύγχρονης Τέχνης Μαρία Βασιλείου. Εκεί και ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Υδρας και πρόεδρος του Συλλόγου Οικολόγων Υδρας κ. Μανόλης Τσακίρης, από τους πλέον ένθερμους υπερασπιστές τού να μείνει η Υδρα χωρίς τροχούς, και της μοναδικότητας να έχει αφοσιωμένους επισκέπτες ολοχρονίς στο νησί, Ελληνες και ξένους.

Αλλά όλα αυτά που λέμε και γράφουμε, τα δείχνει καλύτερα με τα τοπία του από την Υδρα και τη Σίφνο ο Παναγιώτης Τέτσης. H έκθεση θα μείνει ανοιχτή ώς τις 15 Οκτωβρίου. H Υδρα από τώρα και μετά δροσίζει και περπατιέται αλησμόνητα…
ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή