49 χρόνια πρίν…21.VΙΙΙ.1963

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΚΡΟΥΣΤΣΕΦ ΣΤΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ: Ο Ρώσος πρωθυπουργός κ. Νικήτα Κρούστσεφ έφθασε σήμερον […] εις Γιουγκοσλαβίαν δι’ επίσκεψιν διαρκείας 15 ημερών, κατά την διάρκειαν των οποίων αναμένεται, ότι θα διεξαγάγη σημαντικάς συνομιλίας πολιτικής και οικονομικής φύσεως με τον Γιουγκοσλάβον πρόεδρον, στρατάρχην Τίτο. Κατά τους ενταύθα εγκύρους παρατηρητάς πιστεύεται, ότι αι συνομιλίαι Κρούστσεφ – Τίτο θα περιστραφούν κυρίως εις το μέλλον του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος υπό το φως της σινοσοβιετικής ιδεολογικής διενέξεως, η οποία οσημέραι επιδεινούται. Προστίθεται ότι ο Ρώσος ηγέτης θα προσπαθήση να επαναφέρη την Γιουγκοσλαβίαν εις το σοσιαλιστικόν στρατόπεδον ή τουλάχιστον να επιτύχη στενωτέραν συνεργασίαν μεταξύ Ρωσίας και Γιουγκοσλαβίας εις τον διεθνή τομέα εν όψει της προσεχούς συνόδου της Γενικής Συνελεύσεως του ΟΗΕ.

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥ: Εγνώσθη χθες ότι εις τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα επραγματοποιήθη η ανταλλαγή του Βουλγάρου κατασκόπου Ιβάν Πετρώφ Νταίκλωφ με τον Ελληνα νεωκόρον της εν Σοφία ελληνικής εκκλησίας Νικόλαον Κοσμόγλου. Ο Πετρώφ Νταίκλωφ είχε καταδικασθή προ τριετίας εις θάνατον διά κατασκοπείαν από ελληνικόν στρατοδικείον και ο Κοσμόγλου το 1961 από βουλγαρικόν δικαστήριον.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΙΑΝΙΑΣ: Διά βασιλικού διατάγματος διωρίσθη ως γενικός γραμματεύς του υπουργείου Παιδείας και ανέλαβε τα καθήκοντά του ο κ. Δ. Νιάνιας.

ΕΠΙΦΥΛΛΙΣ: «Σοφοκλέους: «Φιλοκτήτης». Ανθρωπιστική ερμηνεία από

τον κ. Κ. Βουρβέρην». Υπό του κ. Β. Α. Σπανοπούλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή