49 χρόνια πρίν…23.VΙΙΙ.1963

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Εις εφημερίδα της Θεσσαλονίκης ανεγράφη προ ημερών ότι ωρισμένοι βουλευταί της Ενώσεως Κέντρου καταβάλλουν διασπαστικάς προσπαθείας προς εξυπηρέτησιν κομματικών σκοπών. Ο αρχηγός της Ε.Κ. κ. Γεώργιος Παπανδρέου απέστειλε προς την εφημερίδα σχετικήν διάψευσιν, η οποία όμως δεν εδημοσιεύθη από την ενδιαφερομένην εφημερίδα. Το σχετικόν κείμενον έχει ως εξής: «Αναγράφετε ότι εις την διασπαστικήν ομάδα της Ενώσεως Κέντρου ανήκουν οι βουλευταί κ.κ. Μητσοτάκης (φωτογραφία), Μπακατσέλος, Ζαπάρτας, Ταλιαδούρος, Καραγκιόζης, Δ. Παπαδόπουλος και Σ. Αλλαμανής. Σας παρέχω την πληροφορίαν, ότι ουδέποτε υπήρξαν διασπασταί, αλλά υπήρξαν σημαιοφόροι της ενότητος και της πειθαρχίας του κόμματος και ευρέθησαν πάντοτε εις την πρώτην γραμμήν του αγώνος. Τους περιβάλλω διά τούτο με αμέριστον εκτίμησιν και αγάπην.»

ΝΟΤΙΟΝ ΒΙΕΤΝΑΜ: Ουασιγκτών, 22.- Ο πρόεδρος Κέννεντυ ενημερώθη σήμερον επί της δημιουργηθείσης καταστάσεως εις το Νότιον Βιετνάμ μετά την κήρυξιν εκεί υπό της Κυβερνήσεως Ντιεμ του στρατιωτικού νόμου, την κατάληψιν υπό των στρατιωτικών αρχών των πνευματικών κέντρων (παγοδών) των Βουδδιστών και την σύλληψιν πολλών Βουδδιστών ιερέων. Εν τω μεταξύ, αφίκετο σήμερον εσπευσμένως εις Σαϊγκόν ο νέος Αμερικανός πρεσβευτής εις Νότιον Βιετνάμ κ. Κάμποτ Λοτζ. […] Κατά τινας πληροφορίας, 1.000 και πλέον άτομα συνελήφθησαν κατά την διάρκειαν σκληρών συγκρούσεων 6.000 περίπου διαδηλωτών μετά της αστυνομίας. Τα στρατεύματα έκαμον χρήσιν των όπλων των, ενώ οι Βουδδισταί επετίθεντο με λίθους και με αιχμηράς ράβδους. […] Η εν Σαϊγκόν αμερικανική πρεσβεία παρέσχεν άσυλον εις τον πρόεδρον του γενικού συνδέσμου Βουδδιστών.

ΑΛΕΚΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΗΣ: Υπό του Εκδοτικού Οίκου Φέξη εκδίδεται τον Σεπτέμβριον πολυτελής τόμος, περιέχων τα θεατρικά έργα του κ. Αλ. Λιδωρίκη «Μεγάλη Στιγμή» και «Οι Ξερριζωμένοι», που ετιμήθη προσφάτως με το Α’ Κρατικόν Βραβείον Θεάτρου. Η έκδοσις γίνεται με την ευκαιρίαν των 30 ετών από της αναβιβάσεως της «Μεγάλης Στιγμής» από τον θίασον Αλίκης – Μουσούρη.

ΕΠΙΦΥΛΛΙΣ: «Εισαγωγή εις την Νέαν Ελληνικήν Λογοτεχνίαν». Υπό του κ. Τάσου Αθ. Γριτσοπούλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή