Το «Τσίρκο του Ηλιου» έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας στο πλαίσιο εορτασμού για τα 70 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Καναδά – Ελλάδας

Το «Τσίρκο του Ηλιου» έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας στο πλαίσιο εορτασμού για τα 70 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Καναδά – Ελλάδας

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Σεπτέμβρης μας φέρνει στους δύσκολους καιρούς ένα ισχυρό αντίδοτο -την παράσταση Allegria- που σημαίνει ψυχική χαρά και ανάταση με το υπερθέαμα τέχνης, χορού, ακροβατικών από το καναδικό παγκοσμίου φήμης υπερθέαμα που παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Cirque du Soleil, το «Τσίρκο του Ηλιου», από τις 3 Σεπτεμβρίου ώς και τις 16 Σεπτεμβρίου.

Οι παραστάσεις γίνονται στο πλαίσιο του Εορτασμού για τα 70 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδος – Καναδά. O πρέσβης του Καναδά κ. Robert Peck και η Ελληνίδα σύζυγός του κ. Μαρία Πανταζή – Peck είναι οι οικοδεσπότες της μεγάλης πρεμιέρας της Δευτέρας 3 Σεπτεμβρίου, ώρα 20.30, στο Κλειστό Γήπεδο του OAKA. Εκεί θα υποδεχθούν τους καλεσμένους τους από την κυβέρνηση και από το διπλωματικό Σώμα, προσωπικότητες της κοινωνίας, της οικονομικής ζωής και των επιχειρήσεων, καλλιτέχνες και αφοσιωμένους φίλους του Καναδά, με πρώτο τον κ. Ιωνα Βορρέ!

Στη ροή των παραστάσεων που τα εισιτήρια εξαντλούνται με πρωτοφανή ταχύτητα ξεχωρίζει η παράσταση της Τετάρτης 5 Σεπτεμβρίου, που αποτελεί μεγάλη πολιτιστική και κοινωνική προσφορά προς την Ελπίδα, τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, που έκανε πραγματικότητα το Ογκολογικό Νοσοκομείο για Παιδιά.

Αυτόν τον Σεπτέμβριο εγκαινιάζεται η μεγάλη εκστρατεία για τη δημιουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, το νέο μεγάλο έργο της Ελπίδας. Στο πνεύμα της προσφοράς στο νέο αυτό σκοπό αφιερώνεται η παράσταση της 6ης Σεπτεμβρίου στον Σύλλογο Ελπίδα, με την πρόεδρο κ. Μαριάννα B. Βαρδινογιάννη να πρωτοστατεί στη νέα εξόρμηση για τη δημιουργία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Αυτή η αστραφτερή υπερπαραγωγή με σκηνικά, πολύχρωμα χειροποίητα κοστούμια που εντυπωσιάζουν, με ζωντανή μουσική κι έναν πολυπρόσωπο θίασο που οι ηθοποιοί του συνδυάζουν άψογη τεχνική, ευελιξία, ακροβατική δεξιοτεχνία, ξεκίνησε από μία μικρή πόλη κοντά στο Κεμπέκ του Καναδά από μία παρέα καλλιτεχνών του δρόμου που έκαναν ταχυδακτυλουργικά, περπατούσαν σε ξυλοπόδαρα, κατάπιναν φλόγες κι έπαιζαν μουσική!

Το 1984 ένας άλλος περιπλανώμενος καλλιτέχνης ο Γκι Λαλιμπερτέ, πόνταρε και κέρδισε σε έναν επίσημο εορτασμό για να πετύχει τ’ όνειρό του! Επεισε τους διοργανωτές της επετείου των 450 χρόνων από την ανακάλυψη του Καναδά να εντάξουν τη θεατρική του ομάδα στους εορτασμούς με την παράσταση «Cirque du Soleil» που η εξέλιξη της επιτυχίας του το έκανε το διασημότερο καλλιτεχνικό όνομα φίρμας -brand name- στον κόσμο! Το όραμα του Lalibert ολοκληρώθηκε με τη βοήθεια του Gilles St Croix και αργότερα του σκηνοθέτη Franco Dragone που εισήγαγε στην παράσταση την «Κομέντια ντελ Αρτε».

Από τους αρχικά 73 ανθρώπους, σήμερα, το «Τσίρκο του Ηλιου» διαθέτει χιλιάδες εργαζόμενους, μόνιμες έδρες στις πρωτεύουσες του κόσμου, και κάνει διεθνείς περιοδείες με αποστολή του να κινητοποιήσει τη φαντασία αλλά και μέσα από καλλιτεχνική ψυχαγωγία υψηλού επιπέδου να επιτελέσει σημαντικό έργο αλληλεγγύης, ενισχύοντας σταθερά φιλανθρωπικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Το Παραμύθι που θα μας παρουσιάσει το Τσίρκο του Ηλιου έχει όνομα – έγνοια για τον πλανήτη, για τον άνθρωπο, τον άρρωστο, τον φτωχό μέσα από την ψυχαγωγία!
ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή