49 χρόνια πρίν…25.VΙΙΙ.1963

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ: Κατά τηλεγράφημα του Εφόρου Αρχαιοτήτων Κρήτης κ. Στυλ. Αλεξίου προς την Διεύθυνσιν της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, απεκαλύφθη υπό του ιδίου εις Κατσαμπάν μέγας θαλαμοειδής τάφος μετά τετραγώνου πεσσού των υστέρων Μινωικών χρόνων (προ του 1100 π.Χ.). Εκ της ανασκαφικής ερεύνης του τάφου προέκυψαν εξαίρετα ευρήματα […].

ΤΖΙΝΑ ΜΠΑΧΑΟΥΕΡ: Σήμερον την πρωίαν φθάνουν εις τας Αθήνας τα μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Ραδιοφωνίας του Βερολίνου. Το συγκρότημα θα δώση απόψε εις το Ηρώδειον την πρώτην συναυλίαν του εις το πλαίσιον του Φεστιβάλ Αθηνών, υπό την διεύθυνσιν του αρχιμουσικού Βόλφγκανγκ Σαβάλλις, και με σολίστ την Ελληνίδα πιανίστα κ. Τζίνα Μπαχάουερ. […]

ΛΕΩΤΣΑΚΟΣ ΓΙΑ Ρ. ΣΤΡΑΟΥΣ: (Από κριτική για την παράσταση της Οπερας της Φρανκφούρτης στο Φεστιβάλ Αθηνών.) «Με την «Ηλέκτρα» (1909) του Ρίχαρντ Στράους, πάνω σ’ ένα κείμενο του Χούγκο φον Χόφφμανσταλ, θριάμβευσε στο Ηρώδειον (21-8-1963) ένα πνεύμα τευτονικό που μόνον σε δόσεις αραιές και μικρές είναι δυνατόν να δεχθή ένας ουμανιστής και που δυστυχώς, εδώ και μερικά χρόνια τείνει να χρωματίσει τη μουσική μας ζωή. […].»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΚΑΛΟ: Εις το «Χίλτον» εγκαινιάζεται αύριον […] ατομική έκθεσις του ζωγράφου Γιώργου Βακαλό.

ΣΙΓΑ «ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ»…: (Από την στήλη «Σημειώσεις ενός Αθηναίου») «[…] Ευτυχώς δεν απηγορεύθη να πωλούνται τα κουλούρια εις διάφορα σημεία της πόλεως. Και ευχής έργον θα ήτο να αφεθούν κάπως περισσότερον ελεύθεροι και αυτοί που ψήνουν εις τας γωνίας των κεντρικών δρόμων καλαμπόκι τώρα το καλοκαίρι και κάστανα μεθαύριον τον χειμώνα. […] Και δεν μας χαλούν δα την πρόσοψιν της πόλεως. Τουναντίον προσδίδουν κάποιο τοπικόν χρώμα. Ας μη είμεθα τόσον πολύ ευαίσθητοι εις τα ζητήματα της εμφανίσεώς μας έναντι τάχα των ξένων. […].»

ΕΠΙΦΥΛΛΙΣ: «Επί ενός αυτοχαρακτηρισμού του Γεωργίου Κλεμανσώ». Υπό του κ. Σ. Η. Αφουξενίδου. [Αφορά στη φράση του Κλεμανσώ «Είμαι ένα κράμα αναρχικού και συντηρητικού».]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή