Ενα πικρό ειρωνικό χαμόγελο

Ενα πικρό ειρωνικό χαμόγελο

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Δήμος Κορίνθου, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ έχουν κάτι κοινό! Και οι τρεις δηλώνουν αποφασισμένοι να έλθουν σε… μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση! Ο δήμος διότι δεν επιθυμεί να μεταφερθούν παράνομοι μετανάστες σε στρατόπεδο, το οποίο βρίσκεται στα όρια της πόλης. Και αυτό διότι η δημοτική αρχή εκτιμά ότι η παρουσία των μεταναστών θα υποβαθμίσει την περιοχή τους. Από την πλευρά τους, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες είναι αποφασισμένες να μην… πατήσουν φρένο μπροστά στα σχέδια του υπ. Παιδείας να προχωρήσει από την επόμενη σχολική χρονιά σε αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Και αυτό διότι εκτιμούν ότι η αξιολόγηση δεν πρέπει να δίνει μπόνους μόνο στους άξιους εκπαιδευτικούς, αλλά όλοι πρέπει να ανεβαίνουν βαθμίδες και μισθολογικά κλιμάκια.

Τα νήματα που συνδέουν τις δύο συμπεριφορές σχετίζονται με την απροθυμία των αντιδρώντων να εμπιστευτούν τις κρατικές δομές, ότι μπορούν να φέρουν εις πέρας ένα έργο με μεθοδικότητα και αξιοπιστία. «Διαφωνούμε να γίνει κέντρο φιλοξενίας ένα ενεργό στρατόπεδο στο κέντρο της πόλης σε επαφή με πυκνοδομημένες γειτονιές. Δεν έχει προδιαγραφές για κέντρο φύλαξης και ποτέ δεν θα τις αποκτήσει», είπε ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέξανδρος Πνευματικός, που διέκοψε την υδροδότηση του στρατοπέδου. «Θα αντισταθούμε στην αξιολόγηση-χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, που φέρνει την υποταγή, τη διάσπαση του κλάδου, τη μισθολογική καθήλωση, την άρση της μονιμότητας και τις απολύσεις», δήλωσε η ΟΛΜΕ.

Για πολλούς είναι εύλογη η δυσπιστία των πολιτών απέναντι στις κρατικές δομές. Τις οποίες αποτελούν ποιοι; Μήπως, τυχόν Βαλκάνιοι γείτονες οι οποίοι εισβάλλουν σε υπουργεία και καταλαμβάνουν τις θέσεις υπουργών, γενικών γραμματέων, διευθυντών, υπαλλήλων; Ποιος επί χρόνια συνδιαλέγεται με την κρατική-κομματική μηχανική που (νυν και αεί) θεωρείται ανίκανη να φέρει εις πέρας ένα έργο, εάν όχι οι δημαρχαίοι και οι συνδικαλιστές; Βαρετά σκετς-επιχειρήματα από χιλιοπαιγμένες παραστάσεις… Το μόνο καινούργιο το οποίο μπορεί να προκαλέσει ένα πικρό ειρωνικό χαμόγελο είναι ότι ο Δήμος Κορίνθου για να διακόψει την υδροδότηση του στρατοπέδου επικαλέστηκε πολύμηνη οφειλή του Στρατού, η οποία ξεπερνά τις 24.000 ευρώ…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή