49 χρόνια πρίν στην «Κ» 27.VΙΙΙ.1963

49 χρόνια πρίν στην «Κ» 27.VΙΙΙ.1963

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΝΤΗΡΗΣ: Εις το αρχαίον θέατρον των Δελφών έγινε το Σάββατον [24 Αυγούστου 1963] ο εορτασμός της 45ετούς καλλιτεχνικής δράσεως του σκηνοθέτου κ. Δημ. Ροντήρη, ο θίασος του οποίου έδωσεν προηγουμένως παράστασιν με την τραγωδίαν «Ηλέκτρα». Εις τον εορτασμόν παρευρέθησαν: οι ακαδημαϊκοί Γ. Αθανασιάδης – Νόβας και Σπ. Μελάς, οι βουλευταί κ.κ. Θ. Καψάλης, Δ. Παπασπύρου και Κονίτσας, οι πρέσβεις της Φινλανδίας, Ρωσίας και Πολωνίας, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Α. Τσουκαλάς, ο Διευθυντής Μορφωτικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών κ. Σ. Τετενές, οι πρόεδροι του ΣΕΗ και της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών κ.κ. Β. Μεσολογγίτης και Λ. Κουκούλας, η κ Αννα Συνοδινού, ο κ. Ν. Τζόγιας και άλλοι, ως και 1.500 περίπου θεαταί. Μετά την παράστασιν της «Ηλέκτρας», προσεφώνησεν τον τιμώμενον σκηνοθέτην, εκ μέρους του «Πειραϊκού Θεάτρου», η πρωταγωνίστριά του κ. Ασπασία Παπαθανασίου, η οποία και του προσέφερεν εκ μέρους των συναδέλφων της αρχαίον αθηναϊκόν νόμισμα. […] Ωμίλησεν και ο εν Αθήναις πρέσβυς της Ρωσίας κ. Ν. Κοριούκιν, που, μεταξύ άλλων, είπεν ότι: «Μεταφέρω τον σεβασμόν και τον θαυμασμόν των Σοβιετικών θεατών, διά το έργον του Δ. Ροντήρη.» […] Την Κυριακήν το βράδυ, ο θίασος του «Πειραϊκού Θεάτρου» έπαιξε εις το θέατρον των Δελφών την τραγωδίαν «Μήδεια».

ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΣ: Την προσεχή Παρασκευήν αρχίζουν εις το θέατρον «Διάνα» της Θεσσαλονίκης αι παραστάσεις του θιάσου Γ. Οικονομίδη, Σπεράντζας Βρανά, Κ. Βουτσά, Μάριον Σίβα, με την επίκαιρον επιθεώρησιν των κ.κ. Γ. Οικονομίδη και Κ. Νικολαΐδη «Τα μυστικά της Κήλερ».

ΒΕΡΜΟΥΤ ΣΗΤΕΙΑΣ: Οι ξένοι δοκιμασταί οίνων κ.κ. Φουλόν, Γκρενουιγιώ και Πρίλλιγκερ, οι οποίοι μετεκλήθησαν υπό της Περιηγητικής Λέσχης διά την επιλογήν των καλυτέρων μικρών και μέσων ελληνικών κρασιών διά την «Εορτήν του Κρασιού» […], εδήλωσαν εις δημόσιαν τελετήν ότι τα ελληνικά κρασιά, εις το σύνολόν των, είναι πράγματι αξιόλογα, έδωσαν δε παμψηφεί το πρώτον βραβείον εις δύο δείγματα: Εις το γλυκό κρασί τύπου Βερμούτ του Συνεταιρισμού Σητείας και εις το ξηρό μπρούσκο κοκκινέλι του Συνεταιρισμού Λευκάδος. […] Οι ξένοι δοκιμασταί δεν έκριναν τα κρασιά των οινοποιητικών εταιριών και των μεγάλων συνεταιρισμών […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή