Ποιος θα φέρει τη φανουρόπιτα; (για το καλό πολιτικό κλίμα)

Ποιος θα φέρει τη φανουρόπιτα; (για το καλό πολιτικό κλίμα)

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την ευνοϊκή υπέρ Ελλάδος στροφή του κλίματος που όλοι παραδέχονται -Γερμανοί, Γάλλοι, ειδησεογραφικά πρακτορεία, τηλεοπτικά κανάλια- ποιος θα φέρει τη φανουρόπιτα; O Αγιος Φανούριος περιμένει, όπως μου είπαν, «ώς και 40 χρόνια», εάν κάτι του έχουν τάξει. Βέβαια, σαράντα χρόνια κάτω από την ομπρέλα του ευρώ υπό τις παρούσες συνθήκες, μάλλον προς το… μαρτύριον πηγαίνει. Αλλά το γεγονός παραμένει πως οι συναντήσεις του Ελληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, υπό βροχήν μάλιστα, με τον κ. Σόιμπλε πρώτον στη σειρά των αξιωματούχων για τη χειραψία (αφού είχε σταματήσει η βροχή και η αυστηρότητα) και στο Παρίσι με τον gallant πρόεδρο της Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ πήγαν καλά, επικοινωνιακά τουλάχιστον! Αρα, πολλοί από τους συμβούλους και συνεργάτες του πρωθυπουργού μας στο Μαξίμου καλά θα κάνουν να ανασκουμπωθούν για τη… φανουρόπιτα! Εκτός και αν τους προλάβει η ίδια η κ. Αγκελα Μέρκελ που, όπως λένε και τα ξένα κανάλια, ενθουσιάστηκε, και όχι μόνο ως καγκελάριος, για την «επίθεση γοητείας» που έκανε ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Ψηλός, γκριζαρισμένος, χαλαρά κομψός, πολύγλωσσος, από οικογένεια, χαμογελαστός έκανε τις χειραψίες θερμές και παρατεταμένες, κοίταζε στα μάτια (από ψηλά, λόγω ύψους, είναι η αλήθεια, τους ηγέτες) ήταν πειστικός στις διακηρύξεις «εμείς οι Ελληνες είμαστε περήφανοι, θέλουμε δημοκρατία και αξιοπρέπεια» και εύγλωττος στις παύσεις. Οπότε, «να ζυγίζετε τα λόγια σας όταν λέτε για Greekexit» τους τα έψαλε, η κ. Μέρκελ, των στελεχών του κυβερνητικού συνασπισμού της. «H Ελλάδα είναι στην Ευρωζώνη και πρέπει να μείνει» τόνισε, με μπλε μεταξωτή γραβάτα ο Φρανσουά Ολάντ, κόντρα στη φούξια του Ελληνα πρωθυπουργού. Πάντως, το γεγονός ότι η κ. Μέρκελ έβαλε και κεχριμπαρένιο κολιεδάκι, ασορτί με τη μεταξωτή καλή της ζακέτα και με την μπεζ φράντζα της και ο κ. Ολάντ δεν παρουσίασε δημόσια τη σύνοδό του, στα σκαλιά με τους υπουργούς της συνοδείας, δείχνουν ότι η γοητεία του Αντώνη Σαμαρά έκανε το θαύμα της! Με ή χωρίς φανουρόπιτα!

[Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, σήμερα Τρίτη 28 Αυγούστου 2012 και ώρα 14.00, θα δεχθεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή