49 χρόνια πρίν…19.ΙΧ.1963

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ: Ουασιγκτών, 18.- Ο επί του Τύπου γραμματεύς του Λευκού Οίκου κ. Πιερ Σάλιγκερ, ανεκοίνωσεν ότι ο πρόεδρος Κέννεντυ θα συναντηθή και θα συνομιλήση με τον αιδεσιμώτατον κ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και εξ άλλους νέγρους ηγέτας επί της ευφλέκτου καταστάσεως εις την πόλιν Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα λόγω των φυλετικών διακρίσεων. […] Εν τω μεταξύ εις Μπέρμιγχαμ λευκοί και νέγροι ανερχόμενοι εις 4.000 άτομα, απέτισαν σήμερον φόρον τιμής κατά την ομαδικήν κηδείαν των τριών εκ των τεσσάρων μαύρων κορασίδων (φωτογραφία), που εφονεύθησαν συνεπεία εκρήξεως βόμβας εις ναόν του Μπέρμιγχαμ την παρελθούσαν Κυριακήν [15 Σεπτεμβρίου 1963]. Εξ άλλου, η αστυνομία διετύπωσεν επισήμως την κατηγορίαν επί δολοφονία εις πρώτον βαθμόν, εναντίον δύο λευκών νεαρών, ηλικίας κάτω των 20 ετών, οι οποίοι κατά την διάρκειαν των φυλετικών ταραχών της παρελθούσης Κυριακής επυροβόλησαν και εφόνευσαν νέγρον παίδα.

ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ «ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ»: Το Εθνικόν Θέατρον επαναλαμβάνει σήμερον και αύριον εις το Ηρώδειον και εις το πλαίσιον του Φεστιβάλ Αθηνών, την τραγωδίαν «Ανδρομάχη» του Ευριπίδου, που παίζεται κατά μετάφρασιν Θρασυβούλου Σταύρου, σκηνοθεσίαν Τάκη Μουζενίδη και μουσικήν Αργύρη Κουνάδη, ο οποίος και την διευθύνει. Εις τον ρόλον της Ανδρομάχης εμφανίζεται η κ. Αννα Συνοδινού (φωτογραφία του Νίκου Μαυρογένη – Ψηφιοποιημένο Αρχείο του Εθνικού Θεάτρου) και εις τον ρόλον του Πηλέως ο κ. Θάνος Κωτσόπουλος. […] Τας σκηνογραφίας και ενδυμασίας του έργου εφιλοτέχνησαν οι Κλ. Κλώνης και Αντώνης Φωκάς.

ΕΠΙΦΥΛΛΙΣ: «Εθελονταί της παρακμής». (Σημειώσεις του κ. Αιμ.[ιλίου] Χ.[ουρμουζίου].)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή